България се превърна в сапьора на Европейския съюз, който трябва

...
България се превърна в сапьора на Европейския съюз, който трябва
Коментари Харесай

Петър Витанов: В БСП се държим така, сякаш сме готови да участваме на всяка цена в управлението

България се трансформира в сапьора на Европейския съюз, който би трябвало да прокара всички непопулярни и рискови решения. Това сподели пред БТВ евродепутатът Петър Витанов. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал приказва за изгонването на съветските дипломати и вероятностите за ново държавно управление.

„ Няма огромна разлика дали отпред ще е Кирил Петков или Асен Василев, тъй като когато сменим играчите, не променяме играта. Партиите остават същите, а те претърпяха вреди в последните седмици. Със страдание откривам, че в Българска социалистическа партия се държим по този начин, като че ли сме подготвени да участваме непременно в ръководството “, сподели Петър Витанов.

Той уточни няколко идеологически решения, които са били в прорез с тезите на Българска социалистическа партия – като връзките с „ Газпром “ и изгонването на 70 съветски дипломати.

„ България се трансформира в сапьора на Европейския съюз. Тя работи като флагман. Другите страни единствено чакат, с цел да видят каква ще е реакцията на Русия, след което премислят своите дейности или подхващат други “, добави социалистът.

По отношение на изгонените съветски дипломати Петър Витанов беше безапелационен, че не желае да се трансформира в техен юрист, нито да пази дейностите им, в случай че те са разузнавали в страната ни, само че не вижда солидни доказателства за това.

„ Според мен случилото се в този момент просто разсмива половин България. Аз няма да се трансформирам в юрист на съветските дипломати, само че също по този начин не мога да приема, че България е най-разузнаваната страна от Русия и ние сме изгонили една пета от всички дипломати, получили статут „ нон грата “ в страните, членки на НАТО. Звучи безогледно, несвоевременно, а и ще донесе тежки последствия “, предвижда Витанов.

Що се отнася до алените линии на Българска социалистическа партия, Петър Витанов счита, че партията му не е била по този начин безкомпромисна, както обещаваше на своите гласоподаватели.

„ Ние имахме ластични червени линии, доста гъвкави. Така беше и с военната поддръжка. Боли ме, че Българска социалистическа партия се трансформира в Републиканската партия на Съединени американски щати или в оръжейната асоциация на Америка и за нея се приказва сега единствено по тематики, свързани с оръжието, назначения или уволнения на шефове на военни фабрики, само че не и за обществена политика “, сподели евродепутатът.

Петър Витанов описа, че от месеци дружно с Крум Зарков, Станислав Владимиров и други социалисти обикалят страната и виждат терзанието на левите хора за бъдещето на Българска социалистическа партия.

„ Сега би трябвало да се направи опит за държавно управление. Със сигурност обаче ще е доста мъчно да се ръководи с нежно болшинство от 121 или 122 души. При непрекъснато трептене за кворума стопира законодателна активност, интернационална активност, торпилира се целият политически развой и се стига до омерзение на хората от политиката “, приключи Витанов./ Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР