България се представи достойно в усилията си за присъединяване към

...
България се представи достойно в усилията си за присъединяване към
Коментари Харесай

Демерджиев: Представихме се достойно за Шенген, но въпросът беше политически

България се показа почтено в напъните си за присъединение към Шенген. Готовността на страната ни е приета от всички европейски институции, а въпросът за Шенген беше политически и две страни не поддържаха България.

Това разяснява служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, на което беше решено, че България и Румъния остават отвън Шенгенското пространство откакто не съумяха да получат единомислеща поддръжка - Австрия и Нидерландия постановиха несъгласие.

" Ще работим за постигането на компромис с двете страни. Работата продължава. Швеция, която поема председателството, също увери, че ще постави старания в тази посока. Убеден съм, че диалозите с Австрия ще бъдат градивни. Разчитаме и Нидерландия да премине на същата повърхност. Конкретни причини за нашите действмия или бездействия Нидерландия няма. Механизмът, към който Нидерландия реферира е анулиран през 2019. В момента обмисляме разговор. Когато се изчерпат средствата на разговора, ще ви уведомим за идващите ни стъпки ", сподели Демерджиев.

Официална информация за решението се чака след края на съвещанието.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/5760246354029405
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР