България се оказа спомената в един от секретните доклади на

...
България се оказа спомената в един от секретните доклади на
Коментари Харесай

Йордан Божилов за казуса "МиГ-29": Вероятно това е преразказана паметна бележка от проведена среща в МО

България се оказа упомената в един от секретните отчети на Пентагона, които изтекоха в обществените мрежи. Информацията беше публикувана от CNN, медията цитира документ, съгласно който на 23 февруари 2022 година България е изразила подготвеност да подари своите изтребители МиГ-29. 
Според текстовете сходна стъпка би оставила страната без бойни самолети за защита на въздушното пространство, до момента в който не бъдат доставени поръчаните F-16.
 
От Министерство на защитата обявиха, че не са провеждани диалози за безплатно даване на изтребители МиГ-29 на Украйна.
 
" По всяка възможност това, което виждаме е паметна записка от извършена среща в Министерство на защитата и е преразказана. Не е загадка, че МО търси така наречен заместващи платформи – т.е., когато МиГ-29 към този момент не може да лети и няма да носи бойно дежурство, да имаме някаква друга платформа. Предполагам, че това е бил и диалогът ", съобщи някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов.
 
Журналист Петър Карабоев добави, че към момента никой не е удостоверил достоверността на документите.
 
" Виждаме късчета от някакъв пъзел, само че не знаем дали той е от 100 елементи или от 40 000. Много е рисково и рисковано да се вършат грандиозни опасности ", добави заместник-главният редактор на " Дневник ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР