България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен

...
България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен
Коментари Харесай

Горанов обяви много важна новина, засягаща всички българи: Кандидатстваме за “чакалнята за еврозоната” до юни…

България се чака да кандидатства за присъединение към Европейския валутен механизъм, прочут като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото. Това е декларирал пред задгранични репортери в четвъртък финансовият министър Владислав Горанов, представен от организация „ Ройтерс ”.

“Най-вероятно ще аплайваме за чакалнята на еврозоната през първите шест месеца на актуалната година ”, е показал Горанов.

„ Българското държавно управление има намерение до края на юни публично да кандидатства за присъединение на лв. към Европейския валутен механизъм, прочут като ERM-2 ”, удостовери по-късно за bTV Владислав Горанов.

„ По никакъв метод не можем да представляваме какъвто и да било риск за еврозоната ”, е допълнил пред кореспондентите Горанов, поради обвързаността на българския лев към еврото през последните две десетилетия.

Пред bTV той коментира, че и „ Не ” е отговор: „ Дори да ни кажат „ Не ”, ще би трябвало да се аргументират за какво. Така ще има наставление какво още би трябвало да създадем за да  влезе България в клуба на богатите ”.

„ Ройтерс ” написа, че еврокомисията поддържа влизането на България в еврозоната, само че „ не за не всички 19 членки на паричния съюз това е задоволително ”. Агенцията цитира дипломати и банкери, съгласно които номинално покриваме критериите, само че действително са нужни още промени и битка с корупцията, с цел да се увеличи стандартът на живот до равнища, близки до тези в по-богатите страни от Европейски Съюз.

Според осведомени с договарянията няма да има решение преди Германия да образува ново държавно управление, показва „ Ройтерс ”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР