България се нуждае от преки доставки на руски газ през

...
България се нуждае от преки доставки на руски газ през
Коментари Харесай

Румен Радев: България се нуждае от Български поток - преки доставки на руски газ през Черно море

България се нуждае от директни доставки на съветски газ през Черно море. Този път на доставка ще дава отговор на условията за енергийна сигурност и успеваемост освен във връзка с България, само че и на целия Европейски съюз. Това съобщи президентът на България Румен Радев, представен от съветски медии и БГНЕС, преди да отлети за срещата си с Владимир Путин през днешния ден. " Що се отнася до доставките на газ от Русия, то аз мисля че България се нуждае от директни доставки на съветски газ през Черно мора. Да го назовем " Български поток ".

Такъв метод се диктува от здравия смисъл и условието за енергийна сигурност и успеваемост и освен във връзка с България, само че и за Европейския съюз като цяло ", отбелязва той. " Както за Русия, по този начин и за България разумният избор за разширение на доставките на съветски природен газ в Европа е пътят през българска територия. Затова в наш общ интерес е да получим директен изход на съветския газ на българското черноморско крайбрежие ", споделя Радев. Той прибавя, че България в качеството си на газоразпределителен център има такова предимство, каквото е към този момент построената и настояща газопреносна система, съединяваща страната с другите страни от Централна Европа.

Страната също възнамерява да усили транзитираните размери с поддръжката на Европейски Съюз. " По линията на европрисъединителния фонд бяха отделени безплатно 920 хиляди евро за предпроектни изследвания. Тези работи към този момент се реализират, а една от главните цели на плана е нарастването на преноса на природен газ, включително и на съветски, през територията на България ", акцентира президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР