България се намира в незапомнена политическа и парламентарна криза. На

...
България се намира в незапомнена политическа и парламентарна криза. На
Коментари Харесай

Атанас Атанасов, БСП: Левицата предлага решения за младите хора, така че те да живеят и да се развиват достойно в България

„ България се намира в незапомнена политическа и парламентарна рецесия. На мен ми се желае в идващия парламент да има едно по-високо равнище на съдружна и парламентарна просвета. И диалозите, които се водят вътре, да бъдат за политики, а не за персони и квоти. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ в 24 МИР Атанас Атанасов пред Радио София.

Той върна лентата една година обратно, когато БСП-София откри сполучливата формула за обединяване на лявото и столицата бе на крачка да има червен кмет. „ Радвам се, че успяхме да пренесем този модел и в народен мащаб с коалиция „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “. Вярвам, че във времена, в които всички се разделят, а ние се сплотяваме, това ще ни докара триумф. На България повече от всеки път са ѝ нужни изконните леви полезности независимост, правдивост, взаимност и ние ще бъдем техен поръчител пред обществото “, сподели Атанасов.

По думите му главен приоритет на левицата е възобновяване на обществената страна, защото България е страна с фрапиращи неравенства. „ Няма по какъв начин главните стълбове на една страна, каквито са опазването на здравето и образованието, да бъдат превърнати в стока. Няма по какъв начин да приказваме за заедност и за едно общество, когато страната е разкъсвана от такива неравенства “, акцентира той.

Каузата на претендента за депутат са приходите – както на уязвимите групи, като пенсионерите, по този начин и младежите да намерят реализация, да живеят и да се развиват почтено в България. „ Това може да се случи с една съвременна и високоефективна стопанска система. В Народното събрание ще се боря България да стане една привлекателна страна за вложения с висока добавена стойност, които да основават високоплатени работни места “, уточни Атанасов.

Той изрази терзания по отношение на осъществяването на държавния бюджет и това, че средствата за общините се употребяват за попълване на недостига, с цел да се вместим в критериите за еврозоната, а обществените заплащания могат да бъдат опълчени на увеличение на разноските за защита. „ С едно вярно ръководство на страната, влизането в еврозоната е допустимо, само че това не трябва да се случва за сметка на нарастването на приходите на пенсионерите и парите на общините “, безапелационен бе Атанас Атанасов.

Младият социалист обясни програмата на младежите от лявата коалиция „ Първа работа! Първи дом! Първо дете! “, която цели да задържи младежите в страната ни. „ Аз желая да видя тези цели да се осъществят в идващия парламент “, уточни Атанасов и изясни: „ Първа работа – гарантиране на всеки младеж, че откакто приключи своето обучение, той ще има работа по специалността си в България посредством обвързване на образованието с стопанската система. Първи дом – предлагаме помощ от страната в размер до 40 000 лева, което да помогне на младите фамилии да създадат предплатена вноска за своето първо жилище, защото знаем, че сега цените на парцелите са непостижими, изключително в София. И откакто човек има постоянна работа и собствен дом, тогава можем да приказваме и за първо дете – предлагаме еднократна поддръжка при раждане на първо дете от 5 000 лева и за второ и трето от 10 000 лева на двама работещи родители. “

„ Всеки, който желае да види една друга България, да може да живее и да се развива почтено тук, излезте и гласувайте с номер 28. Крайно време е да вземем ориста на страната ни в свои ръце “, прикани в умозаключение Атанас Атанасов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР