България се намеси в скандала в международния бокс с искане

...
България се намеси в скандала в международния бокс с искане
Коментари Харесай

Българка призова за оставки след скандала в международния бокс

България се намеси в абсурда в интернационалния бокс с искане за промени. Емилия Груева, която е член на изпълнителния комитет на интернационалната боксова асоциация (AIBA), прикани краткотрайния президент Мохамед Мустахсан да подаде оставка.

Изказването ѝ идва в миг, в който бъдещето на бокса на олимпийските игри остава във въздуха. Ръководството на Международния олимпийски комитет (МОК) остави AIBA в изолираност и прикани за промени в къси периоди, с цел да бъде върнато доверието към организацията, изгубено поради неприятното финансово ръководство и казуса със спортната ѝ честност.

Според думите на Груева, представени от insidethegames.biz, тези, които са част от AIBA от доста време и са разрешили да се стигне до рецесията, би трябвало да понесат отговорност. На въпрос дали това включва оставки тя дала отговор: " Да, за мен е належащо. "

 Емилия Груева (третата от дясно) желае да се сътвори нова организация
Емилия Груева (третата от дясно) желае да се сътвори нова организация

През ноември 2017 година Груева оглави женската комисия към AIBA. В последните седмици българката си замени писма в изострен звук с Мустахсан. Тя счита, че AIBA може да бъде избавена.

В изказване Груева сподели, че има предпочитание да се сътвори нова организация, която " да поддържа напъните за възраждането на AIBA ". И посочи, че това няма да размени сегашната асоциация, само че " ще ни помогне да се възстановим ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР