България се наложи драматично над Куба с 4:3 (10:15, 12:15,

...
България се наложи драматично над Куба с 4:3 (10:15, 12:15,
Коментари Харесай

Волейболистките ни се наложиха над Куба

България се наложи трагично над Куба с 4:3 (10:15, 12:15, 11:15, 15:10, 15:10, 15:11, 15:6) и записа трета поредна победа в група " Б " на Световното състезание по волейбол за дами до 23 години в Любляна (Словения), предава БНР.

С тази победа девойките на Антонина Зетова резервираха второто си място с актив от 8 точки, като отстъпват единствено на точка зад водача Бразилия и имат 2 повече от третия Турция. Българките се нуждаят от един триумф в последните си два мача в групата точно против Бразилия и Турция, с цел да се класират за полуфиналите.

Най-силно против кубинките се показаха Силвана Чаушева с 18 точки и Мирослава Паскова добави 16 точки. За противника с по 15 точки се отличиха Айлама Монталво и Хейди Алварес.

Момичетата бяха извънредно напрегнати първоначално, тъй като доста желаеха успеха. Затова те не играеха добре. В този формат с тези бързи геймове е мъчно да наваксаш. Много скоро изоставахме с 0:3 и беше мъчно да го осъзнаем. Мисля, че резeрвната разпределителка обърна мача. Много съм щастлива, че разполагам с две равностойни състезателки на този пост. Знаехме, че Куба е доста мощен тим. Те играха добре първоначално с положително посрещане, мощни офанзиви и обсада. Не ни оставяха доста шансове да покажем нашата игра. Но когато успяхме да изравним, те започнаха да бъркат, а ние заиграхме с по-релаксирано. В последна сметка най-съществен е резултатът и сме щастливи от успеха, разяснява Зетова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР