България се класира за осинафинал на Европейското първенство за мъже.

...
България се класира за осинафинал на Европейското първенство за мъже.
Коментари Харесай

Украйна прати България на 1/8-финал на ЕвроВолей 2023

България се класира за осинафинал на Европейското състезание за мъже. Това стана ясно след мача Украйна – Финландия, приключил по допустимо най-хубавия метод за родните национали - в пет сета. Украйна завоюва с 3:2 и изпрати " суоми " вкъщи.

Преди последния ден от групата във Варна сигурно няма по какъв начин да отпаднем от първото каре в класирането. България приключва с мач против Словения. И даже при загуби с 0:3 няма по какъв начин да не сме на осминафинал.

Украйна ще се бори с Испания за четвъртото място, гарантиращо класиране във етапа на елиминациите. За тази цел тимът има потребност от чиста победа. Ако завоюва единствено с 3:2, ще остане с пет точки – най-малко една по-малко от нас и две по-малко от " Ла Фурия ". Успех на испанците ще изпрати Украйна към Киев.

На кое място ще приключим в групата, зависи и от днешния късен мач Словения – Хърватия. И, несъмнено, от нашия дуел против словенците. Ако приключим на трето място в групата и се класираме на четвъртфинал, то тогава в Двореца на спорта във Варна още веднъж бихме играли с спечелилия от нашата група. При състояние че сме втори и стигнем финалната осмица, евентуално ще се надигнем против Франция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР