България се готви за мощна епидемична вълна от COVID-19 с

...
България се готви за мощна епидемична вълна от COVID-19 с
Коментари Харесай

Приготвя ли България полеви болници, както в Китай?

 България се готви за мощна епидемиологична вълна от COVID-19 с действия за откриване на полеви лечебни заведения, тъкмо както в най-засегнатата провинция на заболяването - Хубей, както и за превръщането на огромните зали в лечебни комплекси, в случай че се наложи. По-рано през днешния ден при визитата си в Калофер министър председателят Бойко Борисов бе осведомен от началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, че има подготвеност за даването на до 15 000 военнополеви кревати. 

Зали като " Арена Армеец " към този момент се обсъждало да се трансфорат при нужда във краткотрайни лечебни центрове, а по информация на " Лупа.бг " това може да се случи и с Универсиада и зала " Фестивална " в столицата. Спортните зали и обредни домове с огромен потенциал в другите градове също може да влязат в проекта за откриване на хиляди кревати, изключително за тези пациенти, които не се нуждаят от интензивна терапия, само че въпреки всичко са за хоспитализация и директно наблюдаване. 

У нас обаче не се обсъждало въвеждането на фургонната процедура като в Ухан. Там пък управляващите оповестиха преди дни, че въпреки всички полеви лечебни заведения да са затворени, клетките ще останат, тъй като страната би трябвало да е подготвена за евентуална втора вълна от коронавирусната зараза, при положение, че не успее да задържи под карантина " вносните " заболели или че инфекцията се трансформира в сезонна, каквито са упованията към този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР