България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и афганистанци

...
България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и афганистанци
Коментари Харесай

ПП: България няма да приема 6000 сирийци и афганистанци

България се е съгласила да одобри 6000 сирийци и афганистанци в договорка по нови условия на Австрия за повдигане на ветото за Шенген. Това е подправена вест, оповестиха от " Продължаваме промяната ".


" Няма нови условия, свързани с броя на мигрантите от Сирия и Афганистан, които България ще записва като страна членка на Шенген. Страната ни ще продължи, както и до момента, да ползва Регламента Дъблин, подписан преди повече от 10 години ", декларират от Политическа партия

От партията цитират какви са резултатите от спазването на регламента през 2023 година, съгласно данните на Държавна организация за бежанците при Министерския съвет:

Заявените входящи прехвърляния от Австрия към България са 193, като действително осъществените от тях са 113.

Общо 55 от осъществените прехвърляния от Австрия към България са трансферирани посредством проведени 11 чартърни полета.

Разпределението на трансферираните лица през 2023 година по националности е както следва: Сирия (69), Афганистан (24), Мароко (17), без поданство (1), Иран (1), Турция (1).

От Политическа партия акцентират, че битката с дезинформацията ще бъде значима задача на държавното управление тази година. " Добрата вест е, че по пътя към цялостната интеграция на България в Европа обстоятелствата обезоръжават подправените вести и пропагандата ", декларират още от партията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР