България се е подготвила да инвестира 300 млн. лева в

...
България се е подготвила да инвестира 300 млн. лева в
Коментари Харесай

До 300 млн. лева може да излезе инфраструктурата за F-16

България се е подготвила да влага 300 млн. лв. в нужната инфраструктура за изтребителите F-16 Block 70. Харчовете са планувани за идващите три години, само че военният министър Красимир Каракачанов позволи във вторник, че те може да излязат и по-малко.

Още преди сключването на договорката със Съединени американски щати беше ясно, че България ще би трябвало сама да приготви авиобазата " Граф Игнатиево " за потребностите на изтребителите. Очаква се точните разбори да бъдат подготвени при започване на идната година.

По-рано тази година военното министерство преведе цялата сума от 1.2 милиарда $ на Съединени американски щати за осемте изтребители F-16 Block 70. Първите шест машини се чака да дойдат в България през 2023, а последните две през 2024 година. Междувременно ще стартира и образованието на българските водачи.

България възнамерява да закупи още 8 изтребители, само че не се знае по кое време ще се случи това.

Военият министър разяснява, че чака придвижване и по другите два огромни военни плана за придобиването на два нови патрулни кораби и бронирани машини. Двата плана са за общо за към 2.5 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР