България се бори с поредната опустошителна вълна от COVID-19 на

...
България се бори с поредната опустошителна вълна от COVID-19 на
Коментари Харесай

В ЕК за България: Смъртността от COVID-19 е най-високата в ЕС и втората най-висока в света

България се бори с следващата опустошителна вълна от COVID-19 на фона на политически промени и растяща инфлация. Смъртността от COVID-19 в страната е най-високата в Европейски Съюз и втората най-висока в света , а пандемията прибавя напън върху към този момент претрупаната здравна система. Въпреки това, в този момент, когато Народното събрание удостовери новото държавно управление след месеци на политическа невъзможност, има вяра за по-добро справяне с рецесията с COVID-19 през идващите месеци, написа в отчет на Европейската комисия за последните промени в обществената политика в България.

България е преди всичко в Европейски Съюз (второ в света) от страните с най-голям брой общо доказани COVID-19 смъртни случаи на милион души. Цифрите са 6062/милион за Перу и 4362/милион в България. Третата страна в листата, с повече от 4 хиляди доказани смъртни случаи на милион, е Босна и Херцеговина (4021); Унгария се подрежда на четвърто място, с 3896/милион.

Само 27,1% от Българското население е изцяло имунизирано (две дози) против COVID-19, т.е най-ниският % в Европейски Съюз. Втора с най-нисък % е Румъния (40,4%); междинното за Европейски Съюз е 68,6% . Дневният брой на COVID-19 имунизации, приложени на 100 души (средно седмично) е единствено 0,19.

В допълнение към пандемията имаше и дълга политическа рецесия в България, организираха се три парламентарни избора 2021 година (през април, юли и ноември). Тези политически разтърсвания доведоха до доста по-малко тежки публични ограничения против разпространяването на COVID-19. Служебното държавно управление вкара " зелен документ " в България на 25 октомври 2021 година, по-късно, в сравнение с в която и да е друга страна от Европейски Съюз.

Този документ към този момент е нужен за действия на закрито , като визити и извършване на покупки в молове, заведения за хранене и фитнес центрове. Изключение вършат визитите в аптеки, банки и хранителни магазини. Сертификатът може да се издава на всеки, който дава отговор на някой от следните условия: имунизация против COVID-19; негативен резултат от тест за Коронавирус 19; възобновяване от COVID-19; и (от 11 ноември 2021 г.) задоволително антитела.

При състояние, че България, дружно с Латвия и Франция, образуват групата на най-скептични към имунизациите страни в Европейски Съюз, съгласно отчет на Европейски Съюз от 2018 година, антивакс тайните теории и дезинформацията откриха плодородна почва в страната.

Следователно не е изненада, че " Възраждане ", един от политическите субекти , които предизвикаха митинги против по този начин наречения от тях " медицински фашизъм " на зелените документ, сполучливо прекрачи изборния предел за влизане в Народното събрание през ноември 2021 година

Десетилетия наред България не съумява да прави забележителна промяна в своето опазване на здравето система . Основните проблеми на системата включват всеобща емиграция на лекари и медицински сестри, висока междинна възраст на тези, които остават, продължителен недостиг на болнично финансиране, неприятен достъп до опазване на здравето за селското население и малцинствата, незадоволително развита извънболнична помощ, високи заплащания " от джоба ", високи неудовлетворени медицински потребности и огромен брой смъртни случаи от двете предотвратими и лечими аргументи.

В описаната нагоре обстановка слага доста от напън върху към този момент мощно под напрежение здравна система . Ситуацията с пандемията в България е евентуална да се утежни в допълнение през зимата, с продължаващите високи равнища на COVID-19 случаи, висока смъртност и ниска имунизация.

Преди да бъдат оправени тези дълготрайни проблеми са нужни ясни и недвусмислени ограничения за справяне с COVID-19 рецесията в кратковременен проект, в това число нова имунизационна акция, която съответно адресира точните опасения към неимунизираното болшинство.

Положително е, четири политически партии в новия български парламент сполучливо реализираха съдружно съглашение , което включва като главен приоритет превъзмогване на рецесията с COVID-19 .

Коалицията се съгласи на широкомащабна информационна акция за изгодите от имунизация , както и в детайли епидемиологично проучване (за оценка провокациите пред здравна система във всяка част на страната), като част от борбата против COVID-19.

Сега остава да се види какви съответни стъпки ще предприеме новото държавно управление през идващите няколко месеца .
 Сроковете на зеления документ у нас остават същите
Сроковете на зеления документ у нас остават същите

Национални ограничения ще се разискват при 2/3 общини с доста болни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР