България СДВР: Безспорни данни за опит за метеж Снощи са

...
България СДВР: Безспорни данни за опит за метеж Снощи са
Коментари Харесай

СДВР: Безспорни данни за "опит за метеж"

България Столична дирекция на вътрешните работи: Безспорни данни за " опит за бунт " " Снощи са арестувани 6 лица, през днешния ден са открити още 7 лица ", съобщи на брифинг старши комисар Георги Хаджиев 15 юли 2020, 15:45  Младен Маринов: Има търсена ескалация на митинга
Младен Маринов: Има търсена ескалация на митинга
 Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим
Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим
 Тези две девойки избавиха хора на Автомагистрала „ Тракия ”
Тези две девойки избавиха хора на Автомагистрала „ Тракия ”
 Акция „ пиянство на кафе ” с депутата Делян Пеевски
Акция „ пиянство на кафе ” с депутата Делян Пеевски
 Станишев за дейностите на Нинова: Открит бойкот
Станишев за дейностите на Нинова: Открит бойкот
 Симеонов: Божков и Радев дирижират провокациите на митингите
Симеонов: Божков и Радев дирижират провокациите на митингите
 Какво време ни чака през днешния ден
Какво време ни чака през днешния ден
 Столична дирекция на вътрешните работи: Атаката против някогашния Партиен дом е готова и планувана
Столична дирекция на вътрешните работи: Атаката против някогашния Партиен дом е готова и планувана

олицията е единственият поръчител за съблюдаване правата и свободите на българите, няма да позволим избрани хора да вандалстват и опорочават процеса.

Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев на брифинг през днешния ден.

"Снощи са арестувани 6 лица, през днешния ден са открити още 7 лица, за които има безспорни данни, които вземат участие в "опит за бунт ", съобщи Хаджиев. За 72 часа и с повдигнато обвиняване е един от тях, някои от арестуваните са престъпно проявени.

Столична дирекция на вътрешните работи: Атаката против някогашния Партиен дом е готова и планувана

"Пред вас сме, с цел да заявим изрично, че правото на митинг е изконно човешко право и едва ли има човек, който да желае да попречва упражняването на това право, само че би трябвало да заявим изрично, че българските жители имат право на друго място и да шестват, н о нашата работа е да запазим живота и здравето на българските жители и да ги опазим от произшествия ", уточни Хаджиев.

Хаджиев прикани неколкократно младежите, които през вчерашния ден хвърляха самодейни взривни субстанции, да се замислят дали някой техен непосредствен или майка с дете не може да пострада.



"Вчера (вторник) към 22 часа, избрана група хора, стимулирани, пробваха да нахлуят в постройката на една държавна институция. Вие видяхте наши оборудвани сътрудници, които се опитваха да запазят протестиращите, по този начин и постройката на Народно събрание. Искам чисто човешки да кажа и бих призовал тези групи от младежи, които през вчерашния ден хвърляха самоделни взривни устройства в множеството. Дали не е допустимо да пострадат, техни познати, майки с деца, представители на медиите ", продължи ст. комисар Георги Хаджиев.

"Полицията не наказателен орган и през вчерашния ден не са употребявани никакви помощни средства. Не мога да си обясня по какъв начин е допустимо 7-8 българи да агресират по този начин мощно и да налитат на пердах на еднообразен. Призовавам хората да излязат и да стачкуват спокойно. Българската полиция е там, с цел да бъде поръчител за публичния ред ", сподели той.

"Няма да позволим избрани хора и групи да опорочат мирния развой ".

"С разпореждане на спецпрокуратурата на всички органи на Министерство на вътрешните работи е предоставено да търсям дефинира лица и групи да предизвикат, вандалстват ".

"Ние ще насочим съществени старания тези хора да бъдат изведени и обезвредени. Във вчерашния ден, към 22 часа, откакто тази група младежи опита да влезе в Народно събрание. Ние предприехме ограничения за изблъскването им ", сподели още Хаджиев.

Младен Маринов: Има търсена ескалация на митинга

В Народното събрание: „ Или го свалете от трибуната, или ще го свалим ние”

Протестът ескалира: Атакуваха вратите на някогашния Партиен дом

"От Районната прокуратура упрекнаха, че има повдигнато едно обвиняване на един от арестуваните за хулигански дейности с необикновен цинизъм, арестуван е в ареста за 76 часа. Лицето, което е привлечено като обвинен, има престъпна демонстрация за осъществена лека телесна щета по хулигански подбуди ", продължи Хаджиев.

"Има доста записи, прави се огромен размер от работа. Разпитани са голям брой очевидци, служители на реда, които са задържали лицата. Съвсем скоро време ще бъдат привлечени още няколко, в качеството им на обвинени ", сподели той.

"Част от арестуваните имат регистрации в Министерство на вътрешните работи за разпространяване на опиати и хулиганства. За нас не са най-важните самопризнанията, откакто има доказателства за тях и записи ".

"Тук ясно си проличава подготовката на едно лице, което подава стъклени бутилки и под команда се хвърлят към спокойно протестиращите и полицията. Има данни кой ги е провел и под чие управление са били ", разяснява още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

"Няма данни от самите протестиращи да има потърпевши, а от ранените служители на реда всички са в положително положение. Полицаите имат самоконтрол, само че не знаем какъв брой време още ще устоят. На инструктажите категорично им се споделя да не употребяват физическа мощ, въпреки че по закон това е възможно ".

"Те има фамилии, дърпат ги, замерят ги с бомбички, заливат ги с багра, с ацетон. Ние сме в услуга на обществото, не да ставаме обект на набези ", заключи Хаджиев.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Столична дирекция на вътрешните работи.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
4 коментара Водещи  Столична дирекция на вътрешните работи: Безспорни данни за Столична дирекция на вътрешните работи: Безспорни данни за " опит за бунт "  Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим  Официално: Извънредна епидемиологична конюнктура до 31 юли Официално: Извънредна епидемиологична конюнктура до 31 юли  В Народното събрание: „ Или го свалете от трибуната, или ще го свалим ние ” В Народното събрание: „ Или го свалете от трибуната, или ще го свалим ние ”  1 С близо 120 млн. лв. подкрепят земеделците поради COVID-19  1 Стартира продължението на мярката 60/40  1 Поевтиняване на стоките и услугите регистрира статистиката --> Пaрите ни  С близо 120 млн. лв. подкрепят земеделците поради COVID-19 С близо 120 млн. лв. подкрепят земеделците поради COVID-19  Стартира продължението на мярката 60/40 Стартира продължението на мярката 60/40  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим Борисов: Протестирайте, чуваме ви, мислим  <br> В Народното събрание: „ Или го свалете от трибуната, или ще го свалим ние” <br>
В Народното събрание: „ Или го свалете от трибуната, или ще го свалим ние”
 Трагедия - Николай Щерев умря от ковид-19 Трагедия - Николай Щерев умря от ковид-19  <br> Как подаряват българите <br>
Как подаряват българите
Виц на деня Не желая да пребивавам в Париж! Първо, не знам френски и второ - надалеч ми е от работата. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Англия забрани 5G съоръжение от Huawei, Китай я упрекна в скрит план със Съединени американски щати Англия забрани 5G съоръжение от Huawei, Китай я упрекна в скрит план със Съединени американски щати Това решение е разочароващо и е неприятна вест за всеки собственик на мобилен телефон в Обединеното кралство, разясниха от Huawei  Най-малко 1 лев на час в допълнение за нощния труд от следващата година Най-малко 1 лев на час в допълнение за нощния труд от следващата година Това реши държавното управление с приемането на промени в Наредбата за структурата и организацията на работната заплата  <p>Радев: Прозрачност и отчетност,&nbsp;независимо кой е на власт&nbsp;</p> Радев: Прозрачност и отчетност в ръководството, без значение кой е на власт " Правосъдието е имунната система на обществото ", съобщи президентът в резиденция " Бояна "  Това лято пътуваме, с цел да преоткрием България Това лято пътуваме, с цел да преоткрием България Ще видите забавни и вълнуващи места, в случай че кривнете настрана от основния път  Европейска комисия: Втора вълна на епидемията е неизбежна Европейска комисия: Втора вълна на епидемията е неизбежна Призив за тестване на повече хора за ковид и за въвеждане на ефикасни системи за следене на контактите  <p>Вот на съмнение против корупцията. ГЕРБ: Българска социалистическа партия да погледнат себе си&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Българска социалистическа партия с пети избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 " Дариткова от ГЕРБ: Ако Българска социалистическа партия са загрижени за корупцията, да погледнат първо себе си  Висш съдебен съвет с зов за отстояване разделянето на управляващите и недопускане на институционални и междуличностни спорове Висш съдебен съвет с зов за отстояване разделянето на управляващите и недопускане на институционални и междуличностни спорове Позицията е подкрепена от 12 от членовете на Висшия правосъден съвет  Васил Стойчев Почина артистът Васил Стойчев Поклонението ще се състои на 18 юли, събота, в 11 ч. във фоайето на Народния спектакъл  Иван Гешев Гешев: Не може всички проблеми да се трансферират на правосъдната власт Главният прокурор прикани членовете на Висш съдебен съвет да поддържат разговора сред институциите  Мустафа Карадайъ Ще поддържа ли Движение за права и свободи вота на съмнение Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява абсурда в прак „ Росенец ” с думите: „ На „ Росенец ” стачкуваха бутикови партийки ”  Samsung чака 6G мрежите да тръгнат от 2028 година Samsung чака 6G мрежите да тръгнат от 2028 година Следващото потомство ще предложи още по-сериозни благоприятни условия  Проф. Славчо Томов В електронното образование в МУ-Плевен се включиха 90% от студентите При лекциите във виртуалните съсловия стаи има доста по-голяма посещаемост, в сравнение с онлайн, студентите са доста по-активни  <p>Откриха мъж в безпомощно положение във Владайска река&nbsp;&nbsp; &nbsp;</p> Откриха мъж в безпомощно положение във Владайска река Той разказал, че е бил атакуван и пробвали да го ограбят, по тази причина скочил в коритото  <p>От през днешния ден са в действие новите правила за влизане в Гърция</p> От през днешния ден са в действие новите правила за влизане в Гърция Промени има и при пътувания до Унгария setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР