България със сигурност ще има три олимпийски квоти във вдигането

...
България със сигурност ще има три олимпийски квоти във вдигането
Коментари Харесай

Първо в NS: България с три олимпийски квоти в щангите

България сигурно ще има три олимпийски квоти във повдигането на тежести за Олимпийските игри в Париж, пресметна NOVSPORT.COM.

След вчерашната си победа на Световната купа в Доха (Катар), гарнирана със международен връх в изтласкването на категория до 89 кг., Карлос Насар към този момент няма по какъв начин да бъде преместен за квотата. Напомняме, че Насар се върна гръмко след неуместно разкъсан ахилес при битов случай.

Виза към този момент си обезпечи Иван Димов (67 кг), който завоюва сребро в дуела в Катар.

Официално квотите ще бъдат оповестени през април, като сигурен за място в Париж е и Божидар Андреев. И тримата ни щангисти са евентуални пренеденти за медалите. 

Квотите в щангите се раздават по ранкинг от пет огромни надпревари, а съгласно разпоредбите всяка страна има право на най-много трима мъже и три дами. При мъжете към този момент математически тримата ни представители няма по какъв начин да бъдат изместени, само че при дамите няма да имаме представителка.

Последното съревнование, което ще важи за приемане на олимпийски квоти е Европейското състезание, на което „ Арена София “ ще бъде хазаин през февруари 2024 година
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР