България сама е поискала на нейна територия да бъде създадена

...
България сама е поискала на нейна територия да бъде създадена
Коментари Харесай

Става ли България „гореща точка” за бежанци?

България сама е поискала на нейна територия да бъде основана по този начин наречената „ гореща точка ” за бежанци, разгласи Ангела Меркел след срещата на върха в Брюксел, представена от пратеника на " Клуб Z ”. „ България също уточни, че има външна граница с Турция, че е под голям напън, що се отнася до бежанските потоци ", споделила Меркел на конференция. "Ние бяхме непредубедени. Казахме, че в случай че България желае да сътвори „ гореща точка “, ще получи същата поддръжка от европейските институции и организации както да вземем за пример Гърция и Италия, само че не ние желаеме да постановяваме нещо на България, а България сама сподели: Ние имаме проблем, за какво да не сме ние? “

Премиерът Бойко Борисов не приказва след срещата, само че ясно изрази своята позиция, която е обща с тази на Турция. Двете страни оферират основаването на зона на сигурност в Северна Сирия, която да предотврати миграцията на 7 милиона сирийци към Европа. Според Борисов с настъпването на зимата напрежението по границите ще се усили.

Засега „ горещи точки “ се предвиждаха единствено в страните от европейската зона без вътрешен граничен надзор, известна като Шенген. Те са замислени като местата, където мигрантите ще бъдат събирани и евентуално разпределяни за други страни на Европейски Съюз.

Според казаното до момента от Европейската комисия националните управляващи би трябвало да се ангажират паралелно с приемните центрове да основат места за настаняване на мигрантите, за които могат да получат финансиране от Европейски Съюз. Първият транш с такава цел единствено за Гърция е 33 милиона евро за един приемен център в атинското пристанище Пирея.

Засега „ горещи точки " се предвиждаха единствено в страните от европейската зона без вътрешен граничен надзор, известна като Шенген. Те са замислени като местата, където мигрантите ще бъдат събирани и евентуално разпределяни за други страни на Европейски Съюз. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР