България Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград трябва да бъде

...
България Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград трябва да бъде
Коментари Харесай

Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград трябва да бъде прекратен

България Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен През 2019 година като самостоятелен претендент, подсилен от Българската социалистическа партия, Румен Томов завоюва на втори тур  Николай Киров 22 януари 2020, 16:56  Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен
Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен
 Tagesschau: Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България
Tagesschau: Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България
 Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в София (+Видео)
Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в София (+Видео)
 Шефът на организацията за вложения: Още сме в играта за цех на Volkswagen
Шефът на организацията за вложения: Още сме в играта за цех на Volkswagen
 Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца
Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца
 Движение за права и свободи: Това докара до разпад на цели браншове
Движение за права и свободи: Това докара до разпад на цели браншове
 За дома за възрастни хора:
За дома за възрастни хора: " Животът им е в заплаха "
 Арогантен водач на кола за спешна помощ отхвърли да реалокира болна жена
Арогантен водач на кола за спешна помощ отхвърли да реалокира болна жена

дминистративния съд в Благоевград анулира като незаконосъобразно решението на Общинската изборна комисия, която отхвърли да приключи пълномощията на определения преди две месеца кмет на града Румен Томов.

Съдът изпраща преписката на Общинска изборна комисия – Благоевград за ново изговаряне съгласно напътствията на съда по тълкуването и използването на закона, дадени в постановения правосъден акт.

Според съда Румен Томов не е извършил нито едно от трите условия от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. В едномесечен период от оповестяването на изборния резултат, в качеството си на кмет, той не е подхванал дейности по преустановяване на комерсиалната си активност посредством изтриване на еднолично комерсиално сдружение и не е уведомил документално за това, както Общинския съвет, по този начин и Общинската изборна комисия.

Изненада при районните кметове в София след окончателните резултати

Неизпълнението на което и да е от трите условия води до предварително преустановяване на пълномощията на лицето, което не е съобразило своето държание с тях. Това постанова анулацията на решението и връщане на преписката на административния орган.

При новото изговаряне Общинската изборна комисия следва прецизно да приложи закона и да приключи пълномощията на Румен Томов.

Решението може да се апелира в седемдневен период от съобщаването му пред Върховния административен съд.

Подсъдимият Димитров пое кметството в Несебър

През 2019 година като самостоятелен претендент, подсилен от Българската социалистическа партия, Румен Томов завоюва на втори тур кметските избори в Благоевград.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Благоевград .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи  1 България измежду 80-те най-хубави страни в света  1 В кои квартали са най-скъпите жилища в София  1 Откриха нар и чушки с пестициди от Турция --> Пaрите ни  Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи  България измежду 80-те най-хубави страни в света България измежду 80-те най-хубави страни в света  В кои квартали са най-скъпите жилища в София В кои квартали са най-скъпите жилища в София  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца  <br> <strong> Мистериозни пожари </strong> в Сицилия – <strong> 15-годишна мистерия </strong> <br>
Мистериозни пожари в Сицилия – 15-годишна мистерия
 <br> Ще повярвате ли, че в тези <strong> дребни къщи </strong> може да се живее <br>
Ще повярвате ли, че в тези дребни къщи може да се живее
 <br> <strong> 6 кино лентата, </strong> с които да преборим зимната <strong> тревога </strong> <br>
6 кино лентата, с които да преборим зимната тревога
Последни  Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино  Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде преустановен Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград би трябвало да бъде...  <p>3-годишно дете стана член на Менса</p> 3-годишно дете стана член на Менса  Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос  Удариха ТВ пирати в Кърджали Удариха ТВ пирати в Кърджали  <p>Трима финалисти се борят за място в&nbsp; <span style= Трима финалисти се борят за място в „ Като...  <p><strong>Милиони от Европейски Съюз потъват</strong> в <strong>стадиони</strong> за България&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България ...  <p>Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София</p> Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София  Нещата, които да не вършиме на заравяне Нещата, които да не вършиме на заравяне  Hyundai Kona Electric Електрическият Hyundai Kona влезе в „ Гинес”  Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР  Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви  <p><strong>6 кино лентата, </strong>с които да преборим зимната <strong>тревожност</strong></p> 6 кино лентата, с които да преборим зимната тревога  Световните медии: Кабинетът „ Борисов ” ще оцелее Световните медии: Кабинетът „ Борисов ” ще оцелее  Кралица Виктория Любовната спекулация на кралица Виктория, провокирала...  <p>По аления килим на <span style= По аления килим на „ 18% сиво “  Ето в кои градове ще има броене напролет Ето в кои градове ще има броене напролет  полиция Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в...  Сотир Цацаров КПКОНПИ проверява шефа на НСО и някогашен шеф на БНР  <p>Ст.&nbsp;Янев: Още сме в играта за цех на Volkswagen&nbsp;</p> Ст. Янев: Още сме в играта за цех на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж ляга да спи с жена си. Изведнъж дамата пита: - Вратата заключи ли? - Заключих. - Френското резе дръпна ли? - Дръпнах. - Холандският… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска Водещи вести  Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос Тръмп с ултиматум към Европейски Съюз в Давос  Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино Общо 25 години затвор за машинистите от Хитрино  <p>Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София</p> Арестуваха малолетни за блудничество с 8-годишен в София  Удариха ТВ пирати в Кърджали Удариха ТВ пирати в Кърджали  <p><strong>Рускиня</strong> е двойничка на <strong>Анджелина Джоли</strong>. Вижте я</p> Сравняват тази рускиня с Анджелина Джоли  Кралица Виктория Любовната спекулация на кралица Виктория, провокирала невиждан скандал  Нещата, които да не вършиме на заравяне Нещата, които да не вършиме на заравяне  <p> " Искаше ми се тази фотография да не беше правена "  Ето в кои градове ще има броене напролет Ето в кои градове ще има броене напролет  Hyundai Kona Electric Електрическият Hyundai Kona влезе в Книгата на върховете Гинес  <p>Трима финалисти се борят за място в&nbsp; <span style= Трима финалисти се борят за място в осми сезон на „ Като две капки вода “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР