България с нов дълг преди вота - трябва ли да

...
България с нов дълг преди вота - трябва ли да
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Този дълг не е изненада. Нямаме много ясна идея какво правим във финансовата политика

България с нов дълг преди вота - би трябвало ли да бъде упрекнато служебното държавно управление?

" Като наличност в бюджета хазната не е празна, тъй като не се извършва програмата за вложения. От друга страна инфлацията е постоянно удобна за фиска. Бюджетът се цялостни колкото по-бързо порастват цените. Наличност има, само че би трябвало да се заплащат и старите задължения и да се взимат нови, с които старите се заместват ", разяснява финансовият специалист доцент Емил Хърсев в " Денят ON AIR ".

Той счита, че този дълг не е бил изненада. По думите му нямаме доста ясна концепция какво вършим във финансовата политика. Гостът посочи, че компенсирането на цените е нездравословна политика, само че е обикновено страната да се грижи за тези, чието оцеляване е застрашено.

" Все още финансовият пазар дава опция за обикновено финансиране на страните. Няма прегряване и гърмеж на лихвите. Моментът не е несъответствуващ за взимане на заем. Но преди 4-5 месеца моментът е бил по-добър като лихвено равнище ", сподели доцент Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

Според него за България към момента няма риск от дългова серпантина, само че за две трети от страните в Европейски Съюз това е към този момент факт. Той акцентира, че с цел да се пребори инфлацията, е нужно процесът да се ръководи, за което са нужни еластичност и съгласуваност.

" Огромна неточност е да спрем износа на ток. Катастрофа с небосвод от 3 години. Не може да се пипа пазарът по никакъв метод, той може да съществува като световна среда за търговия. Българският бизнес се научи в годините на рецесии да работи самичък и никой да не се грижи за него. Този табиет за справяне със лични сили ни дава опция да оцеляваме и в такава обстановка ", разяснява доцент Хърсев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР