България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към

...
България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към
Коментари Харесай

ЕК: Крайно време е България, Румъния и Хърватия да станат част от Шенген

България, Румъния и Хърватия са изпълнили изискванията за присъединение към Шенген и е извънредно време Съветът на Европейски Съюз да предприеме нужните стъпки. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с най-новата европейска инспекция за положението на външните граници.

Проверките, свързани с Шенген, са поверителни, разясни представителят, запитан за оценките на проверяващите у нас и в Румъния, измежду които бяха представители на Европейска комисия и на страните от Европейски Съюз.Комисията към този момент предложи България, Румъния и Хърватия да бъдат признати в Шенген, уточни представителят.

Според президента от това, че страната ни е отвън шенгенското пространство, губят бизнесът, туризмът и българските жители.

От името на групата на Европейската национална партия (ЕНП) МанфредВебер уточни, чеБългария и Румъния са подготвени за Шенген и е недопустимо от 11 години да няма прогрес в Съвета на Европейски Съюз. Не са нужни оправдания, а дейности, двете страни имат мощната ни поддръжка, добави той.

Председателят на СиД Ираче Гарсия означи, че без справедливи аргументи двете страни чакат 11 години. Българите и румънците имат същите права, като останалите жители на Европейски Съюз. Става дума за правдивост. Проверките на българи и румънци по границите са дискриминация, добави тя. По нейните думи неприемането на двете страни объзсърчава българите и румънците, и е в услуга на антиевропейските популисти.

София инт Велд (Обнови Европа) съобщи, че сечувства засрамена, че българите и румънците получават неравноправно отношение.

" Срамувам се от Съвета на Европейски Съюз, че не извършва отговорностите си. Въпросът не би трябвало да се употребява за политически борби по други тематики. Срам ме е от холандското държавно управление, което попречва напредъка поради вътрешнополитически аргументи. Спазването на европейските правила не е еднопосочна улица. Призовавам премиера Марк Рюте да съблюдава разпоредбите и да поддържа приемането на България и Румъния. Време е да сложим единството над вътрешната политика ",призова Инт Велд.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР