България, Румъния и Хърватия са готови за Шенген като дори

...
България, Румъния и Хърватия са готови за Шенген като дори
Коментари Харесай

Преди гласуването за Шенген: България, Румъния и Хърватия са готови, смятат представители на ЕК

България, Румъния и Хърватия са подготвени за Шенген като даже са създали повече от това, което е поискано от тях. Това разяснява заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас преди съвещанието на Съветът на Европейски Съюз, който ще гласоподава разширението на Шенген.

" Хърватия, България и Румъния механически са подготвени да се причислят към Шенген. Те извършиха условията и даже направиха повече от това, което искахме. Те са подготвени! Малкото съмнения, които остават, са политически. И те подкопават два елементарни обстоятелството - че ние сме по-силни, а не по-слаби с разширението на Шенген. И второ - разширението на Шенген значи по-голям и по-добър надзор, а не по-малък ", разяснява Схинас.

На въпрос на Българска национална телевизия дали е оптимист за днешния съвет еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон отговори:

" Това е най-хубавата ни опция, водим градивен разговор. Разбира се, към момента нищо не е несъмнено и предстоят забавни диалози. Очаквам да бъдат в положителен звук и поздравявам напъните на Чешкото председателство, което за първи път от 11 години сложи тази тематика на дневен ред и най-сетне имаме действителна опция България и Румъния да станат част от Шенген ", съобщи Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.

Очаква се водачите на страните от Европейски Съюз да гласоподават разширението на Шенген по обяд.

Преди дни Нидерландия и Австрия обявиха, че няма да поддържат присъединението на България към Шенгенското пространство.

За да влезе страната ни в Шенген, е нужна единомислещата поддръжка на всички страни членки на Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР