България, Румъния и Хърватия чакаха излишно и твърде дълго да

...
България, Румъния и Хърватия чакаха излишно и твърде дълго да
Коментари Харесай

Словения иска България в Шенген и Северна Македония в ЕС

България, Румъния и Хърватия чакаха ненужно и прекомерно дълго да бъдат признати в Шенген, сподели министър председателят на Словения Янез Янша пред Европейския парламент в тирада във връзка началото на словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Той добави, че приемането в Европейски Съюз на страните от Западните Балкани би трябвало да настъпи при настоящето потомство, с цел да могат жителите на тези страни да поддържат нужните промени.

По мотив миграцията Янша поддържа постигането на общоприемливи решения.

В близо 40-минутно слово словенският министър председател приказва за пандемията, имунизациите, потребността от повече полупроводници, връзките с Китай и Русия, за настъплението на талибаните в Афганистан. Янша прикани Европейски Съюз да мисли дълготрайно и настоя оценките за върховенството на закона да почиват на идентични за всички индикатори. По неговите думи тези оценки би трябвало да се вършат от самостоятелното правораздаване, а не от политически организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз през днешния ден е доста по-различен от деня, в който Словения се причисли. Искаме Европа да бъде в мир със себе си и със съседите си, добави Янша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР