България разширява своята икономическа свобода в световен мащаб. Данните са

...
България разширява своята икономическа свобода в световен мащаб. Данните са
Коментари Харесай

С 13 места напредваме по Индекса на икономическата свобода

България уголемява своята икономическа независимост в международен мащаб . Данните са готови от БТПП въз основата на отчетите през 2017 година. Отбелязват се и позитивни промени в конкурентоспособността, оповестиха от БТПП.

С 13 места по-нагоре се изкачва България в " Индекса на икономическата независимост " на Фондация " Херитидж " и списание " Уолстрийт джърнъл ". От 60-то място през 2016-та година, страната ни отива на 47-мо място през 2017 година. В другата ранглиста - на канадския институт " Фрейзър " - " Икономическа независимост по света " спадаме с три места на 48-мо място, само че за нейното правене са употребени данни за страните от 2015 година.

В новото издание на класацията на Световния стопански конгрес " Индекс на световната конкурентоспособност " 2017-2018 сме класирани с позиция по-напред - 49-то място, по отношение на 50-то в предходното издание. На 25-то място сме в света по макроикономическа стабилности. По този подкритерий България продължава да получава високи оценки .

В другата известна ранглиста, която регистрира конкурентоспособността на " Международния институт за управническо развиване " - Швейцария, също се изкачваме с една позиция от 50-то място през 2016 година на 49-то място през 2017 година, регистрират от БТПП.

Повишава се позицията на България и във връзка с " Индекса на разцвет " на лондонския институт Легатум. Там от 57-мо място през 2016 година, през днешния ден сме на 51-во.

Страната ни към момента има слаб триумф в нововъведенията , регистрират работодателите. Това е региона, в която бизнесът и страната би трябвало да насочат своите старания за реализиране на прогрес . Само с една позиция напредваме - на 38-мо място, съгласно " Глобалния иновационен показател " от 2017 година по отношение на 39-то в предходното издание на класацията .

По отношение на " Индекса на глобализация " на икономическия институт KOF означаваме спад с 8 позиции (30-то място през 2016 г.), където през днешния ден се намираме на 38-мо място.
При " Индекса на право на благосъстоятелност " също се регистрират отрицателни трендове. България от 66-то място през 2016 година отиваме чак на 85-то за 2017 година, допълват от БТПП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР