"България: раят за ски и зимен туризъм точно до Турция"

...
"България: раят за ски и зимен туризъм точно до Турция"
Коментари Харесай

Турско списание рекламира зимния туризъм у нас - България: Рай точно до Турция

"България: раят за ски и зимен туризъм тъкмо до Турция " - по този начин озаглавява турското сп. "Кюресел " своя обява, отдадена на туризма през зимата у нас.

Изданието написа, че през последните години България се е трансформирала във любимец за феновете на зимните спортове, което се удостоверява и от формалната статистика. Според цитираните данни към 50 хиляди турци са почивали в зимните ни курорти в интервала декември 2019 г./март 2020 година В същия интервал турците са на шесто място измежду чужденците, почивали в България.

Като най-предпочитани зимни курорти в материала се упоменават Банско, Пампорово и Боровец. Открояват се опциите за зимен и еко-туризъм, рискови спортове, СПА- и уелнес-услугите, които те оферират. Изреждат се и опциите за развлечение в зимните ни курорти, разнообразната храна, първокласните хотели.

Според статистиката България се подрежда на второ място в Европа след Исландия по съществуване на термални минерални води, се показва още в текста.
Същевременно се упоменават и компликациите за бранша, произлизащи от пандемията на Covid-19, като се припомня за неотдавнашното посещаване в Истанбул на министъра на туризма Марияна Николова, която беседва с турския си сътрудник Мехмет Нури Ерсой.

Пред медиите тя посочи изключителната значимост, която България придава на връзките с Турция в бранша на туризма и увери, че в курортите на страната се подсигурява оптималната сигурност за туристите в изискванията на продължаващата пандемия, показва още създателят на текста, кореспондентът на Българска телеграфна агенция Нахиде Дениз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР