България работи за присъединяването си към Шенген още през тази

...
България работи за присъединяването си към Шенген още през тази
Коментари Харесай

Пред Нехамер, Радев изрази съмнение за усилията на кабинета за Шенген

България работи за присъединението си към Шенген още през тази година. Това е подчертал на срещата си с австрийския министър председател Карл Нехамер българският президент Румен Радев. Едновременно с това президентът е изразил и упованието си постоянното българско държавно управление да се възползва от достиженията на служебния кабинет, с цел да се материализират напъните на страната ни в тази тенденция, се показва в прессъобщението на президентсвото.

Общата позиция на Радев и Карл Нехамер е била , че България и Австрия ще продължат партньорството си в битката с незаконната миграция и за отбрана на външните граници на Европейски Съюз.

Президентът Радев е на посещаване в Австрия за присъединяване в кръгла маса , проведена от Австрийската стопанска камара, като сутринта преди политане от София насочи

Двамата са разискали стартиралия европейски стратегически метод за ръководство на външните граници през идващите 5 години, с предпочитаната роля на България, в това число оказване на финансова поддръжка за страната ни.

Президентът Радев е изразил вярата си, че от ден на ден държави-членки на Европейски Съюз ще изпратят свои представители във въведената заради засиленото съдействие сред България и Австрия целева работна група, която има за цел да се бори с незаконната миграция.

Тази работна група се концентрира върху следствието на финансовите и организационни мрежи в Европа, които са виновни за тази незаконна активност. Предстои и да се открие център за тази работна група и президентът се надява и това да бъде свършено от постоянното държавно управление.

Румен Радев и Карл Нехамер са разискали и други въпроси от сферата на българо-австрийските връзки.
 Радев хвали във Виена устойчивостта на българския бизнес към рецесии
Радев хвали във Виена устойчивостта на българския бизнес към рецесии

Това предложило положителни благоприятни условия за взаимноизгодни партньорства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР