България Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е

...
България Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е
Коментари Харесай

Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България

България Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България Недоволни от утвърждението на " СЕТА " се събраха на митинг пред Народно събрание 4 февруари 2020, 15:03  Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България
Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България
 Вреда или политическа поръчка е обръщението на Радев
Вреда или политическа поръчка е обръщението на Радев
 Защо учителка накара деца да плюят по съученик
Защо учителка накара деца да плюят по съученик
 Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление
Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление
 Ще бъде ли екстрадиран Васил Божков от ОАЕ
Ще бъде ли екстрадиран Васил Божков от ОАЕ
 Екоминистърът: Изнасяме повече отпадък, в сравнение с внасяме
Екоминистърът: Изнасяме повече отпадък, в сравнение с внасяме
 Откриха тонове вносни боклуци в коритото на река Чая
Откриха тонове вносни боклуци в коритото на река Чая
 Херо Мустафа: Ще има първи българин със възбрана да влиза в Съединени американски щати
Херо Мустафа: Ще има първи българин със възбрана да влиза в Съединени американски щати

едоволни от утвърждението на "СЕТА " се събраха на митинг пред Народното събрание през днешния ден.

Идеята на комерсиалното съглашение сред Канада и Европейския съюз е унищожаване на митническите цени върху множеството артикули и услуги. Според уредниците на митинга обаче, по този начин се откривала опция за вноса на ГМО артикули.

Миналата седмица Народното събрание поддържа комерсиалното съглашение на първо четене като окончателното му одобрение се чака тази седмица.

Според протестиращите жители документът ще бъде във щета на страната ни.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ТУК

"Ако приемем, че България към този момент е поставена в ковчега, СЕТА е капакът на ковчега. Това е интернационален контракт, който маха суверенитета на България във всички области, стои над конституцията, над българското законодателство и над ползите на народа ", съобщи пред БГНЕС уредникът на митинга Милко Божанков.

Попитан чии ползи тогава пази комерсиалното съглашение с Канада, Божанков уточни, че у нас СЕТА пази ползите на корпорации, които са платили на избрани законотворци, с цел да пазят утвърждението на съглашението.

"Българският интерес в този закон няма отбрана. Опитват се да ни излъжат, че той отваря пазари. Износът на България към Канада е 0,24% от оптималния размер от 1%. И това е експорт на скъпи метали и шлаки. Ние изнасяме злато ", разяснява уредникът и разкри, че посредством СЕТА се прокарва и неуспелият да мине в Европейски Съюз контракт на Съединени американски щати.

Какво ще донесе съглашението СЕТА на България

По думите на Михаела Божанкова съглашението има за цел да пази единствено ползите на канадските корпорации и посредством своя личен съд СЕТА ще може да осъжда страните, които са я утвърдили, при положение, че заплашват облагите на корпорациите им. Тя даде образец с производството на домашна ракия и твърди, че в случай че някоя канадска корпорация реши, че този бизнес попречва облагите й, то СЕТА ще може да ни осъди и у нас няма да може да се създава легално ракия.

"Не съм съгласна с утвърждението на СЕТА, тъй като считам, че това съглашение е заробващо. Ще ви дам и един любопитен факт. В рамките на Европейски Съюз СЕТА е утвърдена от 14 страни, а в съюза има 28 страни-членки. 14 не са утвърдили съглашението, като измежду тях са Германия, Франция, Люксембург. Това са здрави и мощни стопански системи и несъмнено имат нещо поради, с цел да не се натискат да ратифицират този контракт ", сподели Божанкова и добави, че в случай че подпишем СЕТА при предявен иск от тяхна компания България няма механизъм, посредством който да се отбрани.

Президентът Радев сезира Конституционния съд за СЕТА

Марияна Христова пък е уверена, че нашите ръководещи, подготвени да поддържат утвърждението на СЕТА не знаят какво в действителност подписват и в какъв капан вкарват страната.

"СЕТА е едно съглашение, което съставлява 1500 страници. Трудно е да се прочете, цялостно е с терминология, която елементарният човек не схваща. На всеки един народен представител сме обяснили къде са пробойните и за какво, по какъв начин и къде са проблемите и за какво съглашението не би трябвало да бъде одобрявано ", съобщи Христова.

Тя е безапелационна, че един път влезнали в СЕТА ние няма по какъв начин да излезем от него. Не е уверена, че това може да се случи даже и в случай че излезем от Европейски Съюз, което е малко евентуално да се случи в миналото, защото съглашението е минало през Народното събрание ни.

Попитана за какво протестиращите пред Народното събрание са толкоз малко, тя отговори, че не броят е значим, а адекватността на причините, с които са излезли на открито и е уверена, че когато всички схванат каква опасност е надвиснала над страната ни хората ще се обединят и заедно ще излязат на митинг.

"СЕТА е съглашение, в което не се третира по никакъв метод нищо, обвързвано със обществените услуги или с неправителствени организации ".

Това разяснява пред публицисти общественият министър Деница Сачева.

"Търговските съглашения се отнасят до свободната търговия и нямат нищо общо със обществените услуги ", означи тя.

Сачева още веднъж изясни, че Законът за обществените услуги дава опция да бъде основана национална карта за обществените услуги, като с нея търсенето и предлагането ще бъдат контролирани от страната. Самият факт, че ще бъдат контролирани, значи, че няма да има свободен пазар, уточни тя и посочи, че задграничните снабдители на обществени услуги, в това число и европейските, след шест месеца от началото на активността си ще подлежат на лиценз.

Тя дефинира терзанията в тази посока като изцяло неоснователни и добави, че неправителствените организации, които извършват обществени услуги, са юридически лица с нестопанска цел, които нямат право да образуват облага, т.е. няма въобще по какъв начин да се приказва за търговия и пазар.

МТСП работи с общини, т.е. подписва контракти с общините и общините могат да делегират услуги на Неправителствени организации, тъй че нито в Закона за обществените услуги, нито в СЕТА, има нещо, което може да тормози някого, уточни Сачева.

Тя позволява, че в митингите има политически подтекст.

Деница Сачева осведоми, че през април ще бъде препоръчана смяна в Кодекса на труда и една от ограниченията е обвързвана с изключителния труд. В момента съответните оферти се дискутират от работна група.
Протест против СЕТА пред Народното събрание  сета митинг  сета митинг  сета митинг  сета митинг

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза сета .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  1 Колко губим, до момента в който чакаме в запушване  1 Проверяват мандра за подправено сирене  1 Вече не е загадка какъв брой печели Ютюб --> Пaрите ни  Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  Колко губим, до момента в който чакаме в запушване Колко губим, до момента в който чакаме в запушване  Проверяват мандра за подправено сирене Проверяват мандра за подправено сирене  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено  Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден  <br> наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили <br>
наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили
 <br> Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите <br>
Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите
Последни  Кола на годината 2020 За наградата „ Автомобил на годината” се борят...  <p><strong>Били Айлиш </strong>блести на корицата на американския <span style= Били Айлиш свети на корицата на американския Vogue  Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е...  Вреда или политическа поръчка е обръщението на Радев Вреда или политическа поръчка е обръщението на Радев  <p>Те играеха <strong>футбол</strong>, преди да <strong>отидат в Холивуд</strong></p> Те играеха футбол, преди да отидат в Холивуд  Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал...  <p>Инвестиция ли е <span style= Инвестиция ли е автомобилът?  <p>Защо учителка накара деца да плюят по съученик</p> Защо учителка накара деца да плюят по съученик  <p>Защо в открития космос <strong>всичко </strong>е <strong>черно?</strong></p> Защо в открития космос всичко е черно?  Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в еврозоната Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в...  <p><strong>Ирина Шейк</strong> в скута&nbsp;на хубав италианец, снимаха я и с <strong>Брадли</strong></p> Ирина Шейк в скута на хубав италианец, снимаха я...  Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление  Васил Божков Ще бъде ли екстрадиран Васил Божков от ОАЕ  Илюстрация на сондата Сондата " Паркър " сложи нови два върха  <p><strong>10 неща</strong>, които са били <strong>забранени </strong>на <strong>жените </strong>преди 100 г.</p> 10 неща, които са били неразрешени на дамите преди 100 година  <p>Брад Пит се <strong>шегува с Брекзит и Мегзит</strong> пред Уилям и Кейт</p> Брад Пит се майтапи с Брекзит и Мегзит пред Уилям и Кейт  Изследват трима пациенти от Хасково за ковид Изследват трима пациенти от Хасково за ковид  Силно начало на годината за NOVA Силно начало на годината за NOVA  <p>Тя е <strong>копие на известните си родители</strong> - прелестната Дева</p> Тя е копие на известните си родители - прелестната Дева  <p>Екоминистърът: Изнасяме повече отпадък, в сравнение с внасяме</p> Екоминистърът: Изнасяме повече отпадък, в сравнение с внасяме Всичко от през днешния ден Виц на деня Трима математици се запили в една механа. Дошло време за сметката. Келнерът я донесъл, единият математик погледнал сумата и изфъфлил: - Я оправи сметката... След… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Водещи вести  Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите  Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в еврозоната Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в еврозоната  Стоянов: Митко от записа съм аз, гласът е на президента Стоянов: Митко от записа съм аз, гласът е на президента  <p>Брад Пит се <strong>шегува с Брекзит и Мегзит</strong> пред Уилям и Кейт</p> Брад Пит се майтапи с Брекзит и Мегзит пред Уилям и Кейт  <p><strong>Били Айлиш </strong>блести на корицата на американския <span style=
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР