България Протестиращи искат ненамеса на държавата в семейството Хората протестираха

...
България Протестиращи искат ненамеса на държавата в семейството Хората протестираха
Коментари Харесай

Протестиращи искат ненамеса на държавата в семейството

България Протестиращи желаят невмешателство на страната в фамилията Хората стачкуваха и против законовата наредба, даваща право на неправителствени организации да дават обществени услуги  Надежда Неменски 4 юли 2019, 13:23  Протестиращи желаят невмешателство на страната в фамилията Източник: БГНЕС
редставители на протестиращите против Закона за протекция на детето бяха признати на среща с народни представители в постройката на Народното събрание, съобщи организация БГНЕС. По-рано през днешния ден над 50 автомобила вършиха демонстративни обиколки на постройката на Народното събрание, в символ на митинг

против законовата наредба, даваща право на неправителствени организации да дават обществени услуги .

Те упорстват за неотложно връщане на тези услуги към държавни институции, а категориите „ риск от увреждане “, „ риск от занемаряване “, „ прочувствено принуждение “ или „ беднотия “ да не бъдат аргумент за лишаване на дете от родителите.

„ Народът не е склонен с политиката, която съществува в нашата страна във връзка с закрилата на децата “, съобщи по време на срещата юрист Владимир Шейтанов.

„ Създаваме деца, с цел да бъдат здрави и щастливи .

За страдание политиката на българската страна в тази област не реализира тези цели. Вместо това ни се оферират законодателни актове и тактики с несъществуващи проблеми в България. Предлагат ни се тактики с несъществуващи правила “, счита той.

За да се аргументира, той се базира на данните за детската смъртност у нас, която е два пъти по-голяма от междинната за Европейския съюз.

Протестиращите упорстват за

обзор на настоящото законодателство за детето и фамилията

сега, за сериозен разбор на активността на избрани организации, както и за ограничение на държавната интервенция в фамилията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР