България Протест на туроператори, екскурзоводи и хотелиери Нашият протест всъщност

...
България Протест на туроператори, екскурзоводи и хотелиери Нашият протест всъщност
Коментари Харесай

Протест на туроператори, екскурзоводи и хотелиери

България Протест на туроператори, екскурзоводи и хотелиери „ Нашият митинг в действителност е вик за помощ ”, оповестиха от туристическия бранш  Николай Киров  Василена Василева 15 юни 2020, 13:17  МОН предлага наложителна предучилищна подготовка за 4-годишните
МОН предлага наложителна предучилищна подготовка за 4-годишните

" В огъня ": ИДИЛ скри мини в къщите ни, в нивите ни, даже в играчките на децата
 Борисов: Каквото сме дали обещание, ще стане
Борисов: Каквото сме дали обещание, ще стане
 Измама: Мними търговци продават некачествени фитнес уреди
Измама: Мними търговци продават некачествени фитнес уреди
 Хърсев: Хубаво е страната да поддържа банковата система
Хърсев: Хубаво е страната да поддържа банковата система
 Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на митинг?
Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на митинг?
 Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за осъществена мастектомия
Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за осъществена мастектомия
 Развитие по тематиката с пътните служители на реда от Плевен
Развитие по тематиката с пътните служители на реда от Плевен

дна от ограниченията, с които страната ще търси способи да подкрепи туризма и транспортния отрасъл - грантови схеми за 30 милиона лв. ще бъдат трансферирани за поддръжка на автобусните превозвачи.

Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

"Работим по обезпечаването на 30 млн. лева от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура " за автобусния бранш, съобщи министърът на превоза след провелата се кръгла маса, проведена от автобусния отрасъл.

По думите на Желязков в края на предходната седмица, дружно с вицепремиера Томислав Дончев и в разговор с Европейската комисия, е конкретизирана мярка, ориентирана към автобусните превозвачи. Тя планува да бъдат целево трансферирани 30 млн. лева от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура " към Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност ".

"Тази нова мярка е грантово подкрепяне и ще бъде налична за автобусните превозвачи. За да се завърши мярката Европейската комисия е изискала от българската страна да стимулира значимостта на този бранш, както и нуждата от нарочна целева поддръжка, за което ще разчитаме и на помощ от сектора ", посочи още Желязков.

Министърът съобщи, че Българската организация за експортно обезпечаване ще поеме огромна част от обезпечението по оставащите 20% от отпусканите заеми от Българска банка за развиване.

"Това на процедура значи, че заемите за ликвидност ще бъдат съвсем 100% обезпечени, за което благодаря на Българската организация за експортно обезпечаване и на Българска банка за развиване ", уточни Росен Желязков.

Той означи, че дотациите и обезщетенията, които се изплащат от страната към автобусните превозвачи, няма да бъдат намалявани и ще бъдат изплащани навреме.

"По отношение на законодателните ограничения, следва съвещание на транспортната комисия в Народното събрание. Вярвам че народните представители ще се оправят с достолепие към упованията на сектора ", сподели още министърът.

Той разгласи, че срокът за доказване на финансова непоклатимост от компаниите е продължен с три месеца.

"Много съществено внимание обръщаме и на ограничението на нездравословното въздействие на сивия бранш в автобусните транспорти. От през днешния ден стартират сложни инспекции сред ИА "Автомобилна администрация ", Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите в регионите на ГКПП-тата за надзор на транспортите на туристи и лица от нелицензирани превозвачи. Такива инспекции ще се правят и на Летище София и на други места навътре в страната. В ход е и процесът по приемането на промени в Закона за автомобилните транспорти, където тази тематика е застъпена, като се работи и по инкриминирането на тази активност ", уточни още транспортният ни министър.

По-рано през днешния ден на площад „ Александър Невски” се състоя следващият митинг на придвижване „ Възраждане” с апели за оставка на държавното управление.

Преди това на същото мясти се организира митинг на таксиметрови водачи.

Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на митинг?

Преди това пък туристически рейсове с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна излязоха на митинг след месеците на финансова мъка поради рестрикциите по време на изключителното състояние.

„ Нашият митинг в действителност е вик за помощ, вик за разговор с държавното управление и за намиране на решения”, разяснява ръководителят на Национално съдружие Случаен транспорт Радка Мандилова.

Желязков изясни по какъв начин ще бъдат подкрепени автобусните превозвачи

„ Протестираме за повторно е рамките на един месец, защото ситуацията в нашия отрасъл е извънредно тежко. Предприятията са във финансов колапс, безусловно към този момент в обстановка на несъстоятелност от три месеца насам. И желаеме поддръжка от страната, която към този момент за жалост не ни чува”, съобщи тя.

Mандилова изясни, че техни сътрудници и сътрудници туроператори и екскурзоводи също са пристигнали на митинга пред Министерски съвет.

Протестно шествие против уволненията на медицински експерти в София

„ Нищо не работи при нас, няма мярка – нито една мярка, която е сработила все още и просто сме тук, с цел да ни видят, че съществуваме, че ни има. Не на вятъра сме се събрали и туроператори, туристически транспорт и екскурзоводи, защото ние сме едно цяло, едните без другите не могат”, сподели Румяна Апостолова.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактори: Николай Киров Василена Василева Източник: митинг .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
18 коментара  1 Експерт: В България ипотеките са по-евтини от тези в Съединени американски щати  1 Продават онлайн фитнес уреди за дома с неприятно качество  1 Пада карантината за влизане в Гърция  1 Маската остава наложителна в лечебни заведения, градски превоз и аптеки --> Пaрите ни  Експерт: В България ипотеките са по-евтини от тези в Съединени американски щати Експерт: В България ипотеките са по-евтини от тези в Съединени американски щати  Продават онлайн фитнес уреди за дома с неприятно качество Продават онлайн фитнес уреди за дома с неприятно качество  Пада карантината за влизане в Гърция Пада карантината за влизане в Гърция  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Проф. Витанов: Случаите на COVID-19 може да доближат петцифрено число наесен - Теми в развиване | Vesti.bg Проф. Витанов: Случаите на COVID-19 може да доближат петцифрено число наесен - Теми в развиване | Vesti.bg  Учени засякоха първите радиовълни от Млечния път Учени засякоха първите радиовълни от Млечния път  <br> " />
"Случи се по този начин, че станах обект на знамение "
 5 пъти, в които хората са били уверени, че светът ще свърши 5 пъти, в които хората са били уверени, че светът ще свърши Последни  Футболни клубове и волейболният ЦСКА срещу препоръчаните промени в Закона за <a href=хазарта " /> Футболни клубове и волейболният ЦСКА срещу...  Снимката е илюстративна Американски F-15 се разруши в Северно море  МОН предлага наложителна предучилищна подготовка за 4-годишните МОН предлага наложителна предучилищна подготовка за...  Огромна опашка от коли за влизане в Гърция (СНИМКИ) Огромна опашка от коли за влизане в Гърция...  <p>SEAT направи Ateca по-привлекателна</p> SEAT направи Ateca по-привлекателна  <p>Едва 2% от българите имат антитела против коронавируса</p> Едва 2% от българите имат антитела против ковид  <p>&quot;ИДИЛ скри мини в къщите ни, в нивите ни, даже в играчките на децата&quot;</p> "ИДИЛ скри мини в къщите ни, в нивите ни, даже в...  Сигнал до КФН, Национална агенция за приходите и прокуратурата против бТВ Сигнал до КФН, Национална агенция за приходите и прокуратурата против бТВ  Прокуратурата с митинг против разрешението за „ Алепу вилидж “ Прокуратурата с митинг против разрешението за „ Алепу...  Биляна Лазарова стана майка за първи път Биляна Лазарова стана майка за първи път  Ето какво възнамерява Гърция при ескалация с Турция Ето какво възнамерява Гърция при ескалация с Турция  <p>Грантови схеми за 30 млн. лева в поддръжка на автобусните превозвачи</p> Грантови схеми за 30 млн. лева в поддръжка на автобусните...  Пол Уилън Москва осъди Уилън на 16 година затвор за шпионаж...  Бойко Борисов Борисов: Каквото сме дали обещание, ще стане  Абитуриент сътвори робот, който да оказва помощ на пациенти с COVID-19 Абитуриент сътвори робот, който да оказва помощ на пациенти с...  Гугъл може би още веднъж ще отсрочи новия си смарт телефон Гугъл може би още веднъж ще отсрочи новия си смарт телефон  Измама: Мними търговци продават некачествени фитнес уреди Измама: Мними търговци продават некачествени фитнес...  Хърсев: Хубаво е страната да поддържа банковата система Хърсев: Хубаво е страната да поддържа банковата система  Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на митинг? Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на...  Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за осъществена мастектомия Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за... Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си:- Ти си свиня безчувствена! Как не те е позор! От толкоз време се караме и ти нито дума! И… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова Кирил Добрев: Едно нещо не мога да простя на Нинова  Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали контракт за ваксина против ковид  " Повече не устоявам ": Защо Кристо напусна България  Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура  3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство  DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 Водещи вести  <p>Едва 2% от българите имат антитела против коронавируса</p> Едва 2% от българите имат антитела против ковид  Рязък спад на новите случаи на ковид, още 2 умряли Рязък спад на новите случаи на ковид, още 2 умряли  Сигнал до КФН, Национална агенция за приходите и прокуратурата против бТВ Сигнал до КФН, Национална агенция за приходите и прокуратурата против бТВ  Ето какво възнамерява Гърция при ескалация с Турция Ето какво възнамерява Гърция при ескалация с Турция
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР