България пропусна изключителен шанс да запише първа победа при дебюта

...
България пропусна изключителен шанс да запише първа победа при дебюта
Коментари Харесай

България пропусна да спечели първа победа в Лигата на нациите

България пропусна извънреден късмет да запише първа победа при дебюта си във Волейболната лига на нациите при дамите. В мач сред двата най-млади състава в шампионата, играл се в „ Монбат Арена ” в Русе, девойките на Иван Петков поведоха на Белгия с 2:0 гейма, само че изгубиха с 2:3 (25:19, 25:15, 22:25, 16:25, 13:15).
 Стартира волейболната Лига на нациите
Българките записаха първа точка в шампионата, само че умерено можеха и да затворят мача с чисто 3:0. Българският треньор стартира мача с Петя Баракова като разпределител, която направи добър мач против Япония, откакто размени във втория гейм Лора Китипова.

Първата част вървеше равностойно до второто техническо спиране, което пристигна при 16:14 за България. След това нашите девойки методично увеличаваха преднината си, с цел да се стигне до 19:15 след обсада на Мира Тодорова, а по-късно и до 23:17 след офанзива в навън на Кая Гробелна от Белгия. Симона Димитрова затвори гейма при 25:19.

Българките бяха безкомпромисни във втората част, откакто първото техническо спиране пристигна при 8:3 за нас, а при 15:12 нашите девойки записаха серия от 7 следващи точки за 21:12. Успехът пристигна при 25:15 след сполучлива офанзива на Мирослава Паскова.

Третата част беше надалеч по-оспорвана и първото техническо спиране пристигна при 8:7 за България, само че по-късно белгийките дръпнаха с 10:8. Точно 29,4 сек се разигра точката за 12:10 в интерес на Белгия. Веднага по-късно пристигна и ново дълго разиграване, в което българките демонстрираха азиатска отбрана и белгийките пратиха топката в мрежата.

В идната точка българките изравниха след офанзива в навън, а след ас на Мира Тодорова дръпнахме в резултата – 13:12. Два следващи аса на Селин Ван Хестел доведоха до 16:15 за Белгия и второ техническо спиране. За страдание в последните точки на частта гостите бяха по-организирани и съумяха да поведат с 23:19 и макар самоотвержената игра на българките, затвориха гейма при 25:22. Решаващ за обрата се оказа изключителният сервис на белгийките, проработил в средата на частта. В третия гейм те записаха белгийките записаха 6 аса, към които прибавиха и 5 сполучливи блокади.

Загубеният гейм очевидно повлия на българките и гостите започнаха стремително четвъртата част с 8:3 за първото техническо спиране. Смяната на Петя Баракова с Лора Китипова не докара до стремежи резултат и втората техническа отмора пристигна при 16:7, като в това време първата се върна на игрището. Гостите продължиха да ни тормозят с сполучлив сервис, а нашите записаха серия от неточности. Влизането в игра на Силвана Чаушева и Мария Каракашева също не промени съотношението на силите и геймът завърши при 25:16, като множеството наши точки бяха от съперникови неточности. 

Ситуацията не се промени и на старта на тайбрека, в който белгийките поведоха с 4:1 и 6:2, а българките продължиха с неуверените си изяви на посрещане и офанзива. При този резултат Иван Петков взе спиране и нашите девойки наваксаха две точки пасив, с цел да пристигна промяната на полетата при 8:6 в интерес на Белгия. С цената на доста старания българките доведоха нещата до разлика единствено от точка след мощна офанзива на Мирослава Паскова – 9:10.

Тогава треньорът на Белгия Герт Ванде Брук взе спиране, след което възпитаничките му завоюваха три следващи точки– 13:9. В този миг българките демонстрираха необикновен дух и съумяха да изравнят до 13:13 след отлична серия на начален удар на Мирослава Паскова. Тя обаче бе прекратена след сполучлива офанзива на Брит Херботс и белгийките стигнаха до мачбол на личен сервис. Мачът свърши след офанзива в навън на Гергана Димитрова - 15:13 за Белгия в петия сет.

Най резултатни за българките бяха Мирослава Паскова с 21 точки и Гергана Димитрова с 16. За Белгия Брит Херботс заби 23, а Селин Ван Гестел добави 14.

В 17:00 часа в четвъртък играят Белгия и Япония. В 20,30 часа е последната борба на България от първата седмица в Лигата на нациите в Русе – против настоящите шампионки в шампионата Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР