България Проф. Кантарджиев: Няма доказано лекарство за коронавируса При млади,

...
България Проф. Кантарджиев: Няма доказано лекарство за коронавируса При млади,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Няма доказано лекарство за коронавируса

България Проф. Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за ковид При млади, здрави хора може да е единствено една хрема или инфектиране на гърлото  Николай Киров 11 март 2020, 10:39  Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид
Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид
 Облачно и прохладно през днешния ден, ето по кое време да чакаме стопляне
Облачно и прохладно през днешния ден, ето по кое време да чакаме стопляне
 Борисов: Два нови случая на ковид в България
Борисов: Два нови случая на ковид в България
 Последните публични данни за ковид в България
Последните публични данни за ковид в България
 Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи
Медици от „ Света София ”: Работим без защитни дрехи
 Български доктор сподели истината за ковид
Български доктор сподели истината за ковид
 Конституционен съд позволи питането на Гешев за имунитета на президента Радев
Конституционен съд позволи питането на Гешев за имунитета на президента Радев
 Прокуратурата пусна записи с Васил Божков
Прокуратурата пусна записи с Васил Божков

сички лечебни заведения, където има пациенти, инфектирани с новия ковид или бъдат открити такива, ще продължат да работят. Противоепидемични ограничения по предписание на Министерството на здравеопазването се взимат в самите лечебни заведения. Това уточни пред NOVA проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Мерките включват карантина на личния състав, който работи с болните от ковид и недопускане на здрави хора до инфектираните.

Всеки, влизащ в институция или болница, ще бъде третиран като инфектиран

„ Проби може да са позитивни с генетични способи, които са най-точните, единствено на хора с прояви на болестта. Дори най-лекото проявяване на коронавирусната зараза, което при млади, здрави хора може да е единствено една хрема или инфектиране на гърлото, невисоко нараснала температура, разрешава с генетичните способи да се потвърди РНК на този вирус. Битува мнението, че в случай че изследваме в този момент 7 милиона българи, ще разберем кой е болен. Не, това е невероятно. Именно за това карантинните ограничения би трябвало да се спазват”, безапелационен е проф. Тодор Кантарджиев. „ Вече е Китай виждате има най-малък брой случаи с помощта на противоепидемичните мерки”.

Специалистът акцентира, че затрудненията с респираторни инфекции като грипа не са изключение в България и българските лекари и лечебни заведения имат опит и нужната инсталация.

Борисов: Заради ковид България губи десетки милиони всеки ден

„ Министерство на здравеопазването доста деликатно следи всички изявления през последните дни и седмици по отношение на някои препоръчани лекарствени средства. Засега в цяла Европа се приема, че медицински потвърдено средство за лекуване на коронавирусната зараза няма. Просто потреблението на комбинации от лекарства, които ние сме обсъждали още преди седмици, оказва помощ на болните. Включително отчет от 20 страници на китайските сътрудници на база проби със 70 хиляди пациенти. Всичко това е разказано и предоставено на лечебните заведения”, съобщи проф. Кантарджиев.

„ Подхождаме доста деликатно. Винаги ще има рецензии. Мерките на някои ще се костват незадоволителни, а на други ще се костват прекомерно огромни. Използваме опита на европейските страни, като избегнем грешките да някои страни и да използваме най-хубавите практики”, акцентира специалистът.

Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид

„ Може би в София ще бъде продължена грипната почивка, само че това е решение на районните здравни управляващи, аз персонално го подкрепям, каквото беше и общото мнение на спешния щаб”, добави проф. Кантарджиев.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: вирус .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март  1 Търговските вериги: Складовете ни са цялостни  1 Столична община с подготвеност за битка с ковид  1 Не се не разрешават частните мероприятия --> Пaрите ни  Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март Ще поевтинеят ли бензин и дизел до края на март  Търговските вериги: Складовете ни са цялостни Търговските вериги: Складовете ни са цялостни  Столична община с подготвеност за битка с ковид Столична община с подготвеност за битка с ковид  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  <br> <strong> Български пробив </strong> <strong> против ковид </strong> <br>
Български пробив против ковид
 Драматично кралско събиране: Какво се случи сред Уилям и Хари Драматично кралско събиране: Какво се случи сред Уилям и Хари Последни  <p>Борисов: Светът <strong>не е подготвен</strong> за коронавируса</p> Борисов: Светът не е квалифициран за ковид  <p>Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за коронавируса</p> Кантарджиев: Няма потвърдено лекарство за ковид  <p>Джейн Сиймор: <strong>Снимките ми по бански</strong> не са обработени</p> Джейн Сиймор: Снимките ми по бански не са обработени  <p><span style= Наоми Кембъл в защитен костюм на летището, изуми...  Цехът на Производствена повреда в „ Арсенал ”, има ранени  <p><strong>Джена Дюан</strong> роди, сподели <strong>първа снимка</strong> на бебето&nbsp;</p> Джена Дюан роди, сподели първа фотография на бебето  Бракониери убиха неповторими бели жирафи в Кения Бракониери убиха неповторими бели жирафи в Кения  Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид Вирусолог: Има ясна разлика сред грипа и ковид  <p>Tesla №1&nbsp;000&nbsp;000 слезе от поточната линия</p> Tesla №1 000 000 слезе от поточната линия  <p><strong>Бункер </strong>от Втората международна война <strong>изненада </strong>историците</p> Бункер от Втората международна война изненада историците  <p>7<strong> съмнителни</strong> проби за <strong>коронавирус</strong>, болната в &quot;Пирогов&quot; - в <strong>критично</strong> състояние</p> 7 съмнителни проби за ковид, болната в...  Самолет се разруши в Австралия, петима са починали Самолет се разруши в Австралия, петима са починали  <p>Предпазните дрехи и маски от Турция пристигнаха</p> Предпазните дрехи и маски от Турция дойдоха  Първи инфектиран с ковид в Турция, каква е обстановката в Европа Първи инфектиран с ковид в Турция, каква е...  <p><strong>Духовник</strong>, свещеник, будител... <strong>Какво знаете </strong>за Софроний Врачански?</p> Духовник, свещеник, будител... Какво знаете за Софроний...  <p><strong>Зодиите</strong>, на които ще им върви в любовта през <strong>март</strong></p> Зодиите, на които ще им върви в любовта през март  <p><strong>COVID-19</strong> в София, <strong>извънредни</strong> ограничения за сигурност</p> COVID-19 в София, изключителни ограничения за сигурност  Облачно и прохладно през днешния ден, ето по кое време да чакаме стопляне Облачно и прохладно през днешния ден, ето по кое време да чакаме стопляне  Разбиха една от най-големите хакерски мрежи в света Разбиха една от най-големите хакерски мрежи в света  <p><strong>Истинската </strong>история на <strong>фалшивите </strong>новини</p> Истинската история на подправените вести Всичко от през днешния ден Виц на деня Клиент в ресторант вика сервитьора и му споделя: - Намали малко климатика, че умрях от горещина! Сервитьорът си отива. След пет минути отново го викат:… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Българи с пробив в разработка против ковид  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами  Чуйте българската ария за Евровизия Чуйте българската ария за Евровизия  Утре е Тодоровден! Какво би трябвало да знаем авансово Водещи вести  Цехът на Производствена повреда в „ Арсенал ”, има ранени  <p><strong>COVID-19</strong> в София, <strong>извънредни</strong> ограничения за сигурност</p> COVID-19 в София: Столичната община подготвена да се бори с вируса  Първи инфектиран с ковид в Турция, каква е обстановката в Европа Първи инфектиран с ковид в Турция, каква е обстановката в Европа  <p>Предпазните дрехи и маски от Турция пристигнаха</p> Предпазните дрехи и маски от Турция дойдоха на " Капитан Андреево "  <p><strong>Бункер </strong>от Втората международна война <strong>изненада </strong>историците</p> Бункер от Втората международна война изненада историците  <p><span style= Наоми Кембъл в защитен костюм на летището, изуми Инстаграм  <p><strong>Истинската </strong>история на <strong>фалшивите </strong>новини</p> Истинската история на подправените новини
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР