България продава на Украйна стока за милиарди със съветски произход,

...
България продава на Украйна стока за милиарди със съветски произход,
Коментари Харесай

Иво Инджев: Зеленски направо ни прави услуга!

България продава на Украйна стока за милиарди със руски генезис, Украйна оказва помощ на евроатлантизма в България
Ако не бяхме научили от немска медия с близо година забавяне, а по-късно не беше доказано от страна на Киев, че българските военни продажби за украинската войска безусловно са избавили Украйна при започване на рашистката експанзия, през днешния ден можехме да определим като неясно знамение визитата на Зеленски в София.

Зеленски. Никой приблизително образован човек в Европа, че и по други континенти,няма потребност от разяснение. Достатъчно е да споменеш Зеленски. Разбира се, отношението към него може да е друго, само че Зеленски за малко повече от година се трансформира от един от доста държавни водачи в независима големина. Превърна се в международен водач, колкото това и да се зловиди на рашистите и техните сходства у нас, да вземем за пример.

Стратегически значимата за оцеляването на Украйна под рашистки напън Полша, а по-късно и Молдова, статегически най-слабото звено в разпадналата се европейска част на руската империя, което се счита за най-застрашено да се трансформира в последваща цел на путлеризма, са двете страни от района, посещавани до момента от Зеленски. Влизаме по този метод в тройката на страните от района, към които той демонстрира особено (добро) отношение.

Това е ориентир за всички други съзнически и даже за недружелюбните по отношение на нас страни. Ще го кажа другояче с цялостното схващане, че ще вбеся рашистите у нас и ще им дам късмет да ме обвинят в “страшния грях ” да откроявам Зеленски със суперлативи: той напряко ни прави услуга.

Замислете се, една Румъния, която е надалеч по-напред от България по своята подготвеност за съдействие със съдружниците от НАТО, а от горната страна на всичко е и териториално безусловно на фронта на войната в Украйна, би изглеждала като понятен, в случай че не и по-логичен избор за балканска премиера на Зеленски. И все пак той избира България.

Защо? Най-добре е той самичък да го каже. Но главните параметри са известни, като един от тях е “чисто нов ” детайл от двустранния интерес: очертаващата се договорка с двата съветски нуклеарни реактора на трупчета, нужни на Украйна и ненужни на България, изнасилена групово от московията и нейната пета колона да си ги купи и даже да си заплати солена санкция за нелепостта да продължава опитите да построи в земетръсния регион край Дунава нова нуклеарна централа от руски тип.

Ако би трябвало да обобщя парадокса, истината е, че България ПРОДАВА на Украйна това, от което има потребност и от което печелим освен в паричен еквивалент, само че и като се освобождаваме от залежалото рашистко въздействие с изминал период на валидност и на погнуса (що се отнася до неизбежното бракуване на създадената в Съюз на съветските социалистически републики и по руски лиценз съответна наша стока за продан).

Срещу тези ПРОДАЖБИ Украйна ПОМАГА на България с нещо, който никой различен не би могъл да ни помогне. Няма други луди на света, които биха дали милиарди, общо 5 досега(!), за военна продукция от руски вид. Няма също и различен покупател за двата ни нуклеарни реактора, нежеланото дете от руското обезчестяване на страната ни, обречено да старее на склад, само че с късмет да бъде осиновено в този момент от Украйна против нови милиарди облага за страната ни.

Грубата сметка, доста груба по своя цинизъм, само че факт, демонстрира изгоди от близо 7 милиарда лв. за българската хазна от търговията ни с Украйна, предизвикана от рашистката инвазия. Няма да е неверно да се каже, още веднъж със съответната доза цинизъм, че сме страната, спечелила най-вече от войната, наложена от Путлер в центъра на Европа. Всички други ПОДАРЯВАТ, ние продаваме. За доста милиарди.
Ако продължа с това размишление, Украйна безусловно ни СПАСЯВА във връзка с бойната подготвеност на нашата авиация с предлагането си да ремонтира мотори на българските изтребители МИГ-29.

И все пак тук се намират фанатични почитатели на неуместния фетиш към враговете на Украйна, който се бият в гърдите, че са най-големите патриоти, мерейки “патриотизма си ” с нападки към Украйна и Зеленски. Същите може би са се надявали, че ще получат късмет да заслужат още копейки с някоя типична за тях фашизоидна провокация лице в лице против Зеленски в Народното събрание. От тях това може да се чака с безспорна сигурност. Не им се получи, май.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР