България продължава да се радва на доверието на Европейската конфедерация

...
България продължава да се радва на доверието на Европейската конфедерация
Коментари Харесай

Ново престижно домакинство за българския волейбол

България продължава да се радва на доверието на Европейската конфедерация по волейбол - ЦЕВ, като усилената и ползотворна работа на Българска федерация по волейбол в организацията на интернационалните конгреси дава своите позитивни резултати.

Така, след семейството на шампионат от първи кръг на европейските квалификации при юношите U18 през януари, в този момент страната ни заслужи следващо влиятелно домакинство на интернационален конгрес от най-високо равнище. През идната 2020 година България получи правото да бъде уредник на финалите от Златната европейска лига за дами.

Датите на шампионата, както и градът-домакин, ще бъдат избрани в допълнение от управлението на БФВ.

Надпреварата е от изключителна значимост за женския ни волейбол, като първенецът добива право да взе участие в Чалъндж шампионата, от който първият в крайното класиране печели квота за Волейболната лига на Нациите през 2021 година.

Припомняме че през актуалната година женският ни народен тим бе част от елита на най-комерсиалната интернационална демонстрация, като с един млад и освежен състав означи отговарящ свършек с влиятелни победи и малко не доближи на волейболистките ни да запазят място в международния шампионат. Сега „ лъвиците “, водени от селекционера Иван Петков, са изпълнени с упоритост за завръщане в Лигата на нациите, като ще създадат всичко допустимо за продобиване на шампионата и одобряване измежду най-хубавите през 2021 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР