България продължава да пропада по свободата на слово, информира Сега,

...
България продължава да пропада по свободата на слово, информира Сега,
Коментари Харесай

Преглед на вестниците

" България продължава да пропада по свободата на слово ", осведоми " Сега " , базирайки се на данни от интернационален отчет по тематиката. Става дума за Индекс на устойчивостта на медиите, изготвян от основана в Съединените щати организация.

" Европейската комисия може да накаже България поради такса " боклук ", написа още " Сега ". Страната към момента е надалеч от въвеждане на правилото " замърсителят заплаща ".

" И министър Порожанов с апартамент на смешна цена ", осведоми " Труд " на първа страница. Платил е пет пъти под пазарните цени за жилището си в влиятелен столичен квартал, разяснява вестникът и добавя, че придобива и два гаража, като единият е без пари.

" 24 часа " дава място на разнообразни отзиви " за " и " срещу " визитата на папа Франциск у нас. Университетският учител проф. Владимир Градев разяснява, че патриархът е можел да застане до Франциск на молитвата за мир. Според Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний визитата е посочила какъв брой доста българите се нуждаят от гласа на църквата.

" Земя " цитира Негово светейшество патриарх Неофит " По отношение на вярата взаимни отстъпки не може да има! ".

" Държавата заплаща 80 % от вредите на потърпевшите от градушка ", оповестява " Монитор " на първа страница. Комисия ще прави оценка провалите върху реколтата, компенсациите ще се изплащат по допустимо най-бързата процедура.

" Монитор " осведоми и за прогноза на Българска академия на науките, съгласно която тази година износът ни ще пораства. По-ниските цени на парични преводи в евро са за сметка на по-високите такси на банките, написа още в отчета на икономистите от Българска академия на науките.

" Още 44 години лазим към Европа ", написа " Труд ". Причината е прекомерно слабият стопански напредък, нужни са ни най-малко 5 на 100 на година. Европейската комисия понижи прогнозата си за Брутния вътрешен артикул на страната.

София е номер едно по задържани малчугани, написа " Телеграф " . 8100 хлапета са на доклад в Детска педагогическа стая. Децата крадат и с цел да си купят таблет, описват служители на реда.

" Дума " написа " Закриват Националния център по наркомании ". Част от работещите там се пренасочват към националната експертна лекарска комисия.

Социалният антрополог доцент Васил Гарнизов акцентира,в изявление за " 24 часа " , че е мъчно разбирателството в жилищните блокове, където се смесиха хора от остарялата междинна класа с представители на новата заможна част от обществото. " Днес е необичайност в един блок да живеят хора от едно и също съсловие, със сходна просвета, които да вземат решение общите си проблеми цивилизовано ", разяснява Гарнизов във връзка концепциите, предлагани от неправителствена организация за ръководство на общата етажна благосъстоятелност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР