България продължава да навлиза в тежка политическа криза. Това не

...
България продължава да навлиза в тежка политическа криза. Това не
Коментари Харесай

С падането на Борисов от власт завърши българският преход, смята Александър Томов

" България продължава да навлиза в тежка политическа рецесия. Това не е просто рецесия в доверието на една обособена партия, а рецесия в доверието на целия политически хайлайф, на доверие в българските държавни институции.

Може да кажете, че в случай че въпреки всичко се образува държавно управление на „ Има Такъв Народ “, рецесията ще бъде преодоляна. Струва ми се, че по-скоро не. Причината е в разминаването сред упованията на всички хора, които имаха вяра и се бореха за смяна и действителността, която става все по-очевидна.
 Проф. Томов с размишления за политическата рецесия в България Проф. Томов с размишления за политическата рецесия в България
" България е в политическа рецесия. Това е несъмнено. Признава се и вътре в страната, и от интернационалните наблюдаващи. Основен мотив е...

Другата причина е не по-малко значима - привършване на търпението на нашите геополитически съдружници от корупцията в България и от общата политическа неустойчивост, която е най-голяма измежду всички членове в Европейския съюз. Нито Европа, нито Съединени американски щати могат да си разрешат повече да поддържат обстановката, която се развива в България през последните няколко години. Санкциите по закона „ Магнитски “ не са ориентирани просто против 5-6 индивида, които са упреквани в корупция. Ако деликатно вникнете в поредицата от изказвания на американски публични лица - от сенатори до президента Байдън, ще разберете, че главните аргументи за глобите са проникването на обвинените лица във върха на българската политика през последните 10-15 години ",, учител и основател на НГФ „ ЗАЕДНО ".

" Същото се отнася и за оценките на Европейския съюз. Все повече европейски политици, изключително в Европейския парламент, установяват, че така наречен „ партии на статуквото “, техни водачи и депутати, директно или индиректно, са помагали на корупцията и на обвиняванията по закона „ Магнитски “. За ГЕРБ нещата са ясни. ГЕРБ наследи корупцията по високите етажи на властта и макар обещанията на Борисов не стопираха тази корупция. Точно противоположното. Доведоха я до парадокс и провокираха българското общество и интернационалните ни сътрудници.

С рухването на Борисов от власт приключи българският преход. Вече няма никаква опция този преход да продължи. Или ще построим за няколко години естествена държавност и обикновено общество, или ще понесем непознати по-рано удари и извън, и от вътрешната страна. В момента сюжетът, който може да докара най-малко краткотрайно до непоклатимост е гласуването за ново държавно управление на партия „ Има Такъв Народ “. Всичко останало може да има трагични последици за стопанската система на страната, приходите и цените на съществени артикули. Компромиси са нужни и от страна на Има Такъв Народ, и от така наречен „ партии на митинга “. Ако се стигне до трети парламентарни избори всички настоящи парламентарни,включително ГЕРБ, ще претърпят спомагателни удари.

Днес в цялата страна могат да се чуят хули по едно и също време към Слави Трифонов, Бойко Борисов и от ден на ден към Христо Иванов и Мая Манолова. Разпиляването на силите на митинга и понижаване на неговата политическа мощ концентрира повече власт в ръцете на Слави Трифонов. Разбира се, незадоволителна, с цел да се ръководи устойчиво. Но дано си спомнят Мая Манолова и Николай Хаджигенов кой еднолично спря митингите през октомври 2020 година и кой се опита да ги „ яхне “ без да може да направи това. И Манолова, и Христо Иванов, и дори Костадин Костадинов мислиха повече за личното си водачество, в сравнение с за това митингът да се сплоти и да прерасне в мощна политическа мощ от няколкото безспорни общи цели, които всички си поставихме. Това е повода главните протестни гласове да се насочат към Слави Трифонов,който беше най-популярен и не взе участие в нито едно в провалените държавни управления през последните 20 години.
 Колко можем да загубим поради неспазване на правото на Европейски Съюз от ръководството на Борисов? Колко можем да загубим поради неспазване на правото на Европейски Съюз от ръководството на Борисов?
България е европейски първенец по наказателни процедури в Европейския съюз. Причина за това е ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ, коме...

Оттук е изводът. Няма различен избор с изключение на компромис, компромис и отново компромис. Това не значи,че няма и не би трябвало да има придирчивост,контрол и ангажираност на новите министри със наложителните промени. Другото е рецесия. Не е връщане на Бойко Борисов на власт. Това няма по какъв начин да стане към този момент. Но може да се стигне още веднъж до митинги, раздробяване на съществени партии и до извънредно тежко безбожничество на българските жители в личната им страна. Така че, поемете отговорността си - господа нови, остарели и още по-стари политици! "

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР