България продължава да е страна на произход на трафик на

...
България продължава да е страна на произход на трафик на
Коментари Харесай

България продължава да е страна на произход на трафик на хора

България продължава да е страна на генезис на трафик на хора. Жертвите отпътуват главно за Западна Европа, сподели при откриването на кръгла маса, отдадена на казуса, заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова.

Трафикът на хора е закононарушение, което не познава държавни граници. Подлъгани от обещания, жертвите подхващат рискова миграция, а тяхната протекция, както и противодействието на този тип престъпност, е народен приоритет, уточни Павлова. И добави, че това закононарушение продължава да бъде проблем в Европа.

По думите ѝ това закононарушение е обвързвано със злоупотребата с човешкото достолепие, а България разполага със постоянна правна рамка за битка с трафика на хора.

Изпълнителният секретар на Конвенцията на Съвета на Европа за битка с трафика на хора Петя Несторова съобщи, че изключително след съветската експанзия в Украйна, войната е плодотворна почва за проведени незаконни групи.

След началото на дейностите в Украйна имаше апел да бъдат предпазени бягащите от войната, с цел да не се трансфорат в жертви на трафик на хора, сподели още тя. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР