България продължава да е обект на системен разузнавателен интерес. Това

...
България продължава да е обект на системен разузнавателен интерес. Това
Коментари Харесай

ДАНС: България продължава да е обект на системен разузнавателен интерес

България продължава да е обект на систематичен разследващ интерес. Това сочи отчет на Държавната организация " Национална сигурност " за предходната година, заяви. 

ДАНС показва, че е била пресечена активността на група българи, развивали шпионска активност в изгода Русия , както и на съветски жители, свързани с съветските специфични служби.

" За противопоставяне на опцията от навлизане у нас на терористи ДАНС прави инспекции в денонощен режим на сигнали на граничните управляващи за съвпадане със основаните профили в създадената система за идентификация на пътуващи задгранични бойци. През 2021 година са осъществени 6208 такива инспекции, вследствие на което не е позволено прекосяването през наша територия на лица от тази рискова категория ", излиза наяве от оповестения отчет. 

" Като част от Европейски Съюз и НАТО, страната ни остава обект на систематичен разследващ интерес. През 2021 година той е ориентиран главно към: политиката и уговорките на страната ни като член на НАТО и ЕС; специфичност на обособени двустранни отношения; настоящите процеси в бранш „ Сигурност “, в това число превъоръжаването и модернизацията на Българската армия; процесите и субектите във вътрешнополитическата сфера, изключително в подтекста на множеството избори през 2021 г.; процеси в икономическата и обществената сфера; процеси и настроения в обособени общности в България; настоящото положение на българските общности зад граница и други ", сочи отчетът на ДАНС. 

" Изпълнявайки националните цели на личните държавни управления, непознатите специфични служби не престават да са ангажирани и с дейности по експорт към България на характерни за съответната страна вътрешни проблеми ", сочи отчетът, оповестен на страницата на Министерски съвет. 

В отчета се регистрира и трикратно повишаване на миграционният напън към България спрямо година по-рано.

Докладът за активността на ДАНС към този момент е утвърден от държавното управление и качен на уеб страницата на Министерския съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР