България продължава да е на челно място в Европейския съюз

...
България продължава да е на челно място в Европейския съюз
Коментари Харесай

Евростат: България е на дъното по качество на живот

България продължава да е на челно място в Европейския съюз в съвсем всички отрицателни ранглисти за качество на живот. Това демонстрира разбор на европейската статистическа организация Евростат за 2018 година. В общо 6 изследвани бранша страната заема две първи и две втори места.
България е отпред по хора, които не могат да поддържат домовете си топли през зимата. Това е проблем за всеки трети българин (33.7%). От Евростат въпреки всичко означават, че се регистрира спад от близо 3% по отношение на 2017-а. На второ място по население, което не може да отоплява домовете си, е Литва с 27.9%. Гърция е на трето място с 22.7 на 100.
Малко над 31% от българите пък не могат да си разрешат да прибавят към менюто си месо или риба на всеки втори ден. По този индикатор, който съвсем не се трансформира по отношение на 2017 година, страната още веднъж е преди всичко, като надалеч на втора позиция е Румъния с 16.3 на 100. Литва е на трето място с 14.5%.
Почти 32% от интервюираните българи настояват, че имат просрочени ипотека, наем, комунални сметки или различен вид финансови отговорности. Отчита се спад от 1.4 на 100 спрямо предходната година, само че оставаме втори. Единствено Гърция е пред България по индикатор задлъжнялост, където 43% признават, че имат просрочени отговорности. С близо 22% Кипър се подрежда на трета позиция.
Въпреки че България е една от страните в Европейски Съюз с най-вече коли на глава от популацията, по данни на Евростат през 2018 година 18.5% от българите не са можели да си разрешат кола. И в тази ранглиста сме втори. Румъния е водач с 27 на 100. На трето място в класацията е Унгария със 17.5%.
По другите два изследвани индикатора – хора, които не могат да си разрешат най-малко една седмица отпуска, и такива, които не могат да се оправят с непредвидени разноски, България е в средата с съвсем идентичен резултат със междинния за Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР