България продължава да е лидер в Европейския съюз в редица

...
България продължава да е лидер в Европейския съюз в редица
Коментари Харесай

Евростат: България е на дъното в почти всички класации за качество на живот

България продължава да е водач в Европейския съюз в редица отрицателни ранглисти за качество на живот. Това демонстрира разбор на европейската статистическа организация Евростат за 2018 година От него се вижда, че в общо 6 изследвани бранша страната заема две първи и две втори места.

България е преди всичко по хора, които не могат да поддържат домовете си топли през зимата. Това е проблем за всеки трети българин (33.7%). От Евростат въпреки всичко означават, че се регистрира спад от близо 3% по отношение на 2017 година На второ място е Литва с 27.9% от популацията, което не може да отоплява жилищата си. Гърция е на трето място с 22.7 на 100.

Малко над 31% от българите пък не могат да си разрешат да прибавят към менюто си месо или риба на всеки втори ден. По този индикатор, който съвсем не се трансформира по отношение на 2017 година, страната още веднъж е преди всичко, като надалеч на втора позиция е Румъния с 16.3 на 100. Литва е на трето място с 14.5%.

Почти 32% от интервюираните българи настояват, че имат просрочени ипотека, наем, комунални сметки или различен вид финансови отговорности. Отчита се спад от 1.4 на 100. Единствено Гърция е пред България по този индикатор, където 43% признават, че имат просрочени отговорности. С близо 22% Кипър се подрежда на трета позиция.

Въпреки че България е една от страните в Европейски Съюз с най-вече коли на глава от популацията, по данни на Евростат през 2018 година 18.5% от българите не са можели да си разрешат кола. Румъния е водач с 27 на 100. На трето място в класацията е Унгария със 17.5%.

По другите два изследвани индикатора – хора, които не могат да си разрешат най-малко една седмица отпуска, и такива, които не могат да се оправят с непредвидени разноски, България е в средата с съвсем идентичен резултат със междинния за Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР