България продължава да бъде изцяло зависима от Москва при доставките

...
България продължава да бъде изцяло зависима от Москва при доставките
Коментари Харесай

Демократична България: ГЕРБ и БСП продължават да пазят руския монопол

България продължава да бъде напълно подвластна от Москва при доставките на природен газ. Когато си толкоз енергийно подвластен, в последна сметка плащаш високи цени. Това се споделя в позиция на " Демократична България " изпратена до медиите.
Според нея в години, в които страните от Европейски Съюз от ден на ден разнообразяват своите снабдители, и " ГЕРБ, и Българска социалистическа партия не престават услужливо да пазят съветския монопол ". Десните са безапелационни, че социалистите " още повече напреднаха в демагогията, тъй като с едната ръка пази тоталния съветски монопол, а с другата стачкува против високите цени ".
Те напомнят, че на 24 май Европейската комисия завърши следствието против Газпром за нарушение на разпоредбите за свободна конкуренция с 4 отговорности за компанията, свързани с обезпечаването на условия на конкуренция, като Европейска комисия счита за наранени България, Естония, Латвия, Литва и Полша.
" Стокхолмски арбитражен арбитражен съд реши в интерес на полската PGNiG в спор с Газпром и полската компания има право да предоговори дълготрайния контракт на по-ниски цени. Делото стартира през 2015 година ", написа още в позицията.
" Докато решението на Европейска комисия има отношение главно към бъдещото държание на компанията на пазарите в Европейски Съюз, второто демонстрира, че могат да се реализиран действителни резултати в намаляването на цените на съветския газ ", безапелационни са десните, припомняйки, че Полша построи терминал за полутечен природен газ (ВПГ) и стартира създаване на връзка с Дания, която ще разреши импорт на норвежки газ.
Те оферират 4 ограничения, които съгласно тях могат да подобрят внезапно конкурентността и алтернативността при доставките на газ:
" Продаване на количества, внасяни от Газпром на търгове на българския хъб. Вече има виртуална комерсиална точка. В условия на единствен снабдител на газ, това би довело до най-малко малко конкурентност в търговията. Предвид дълготрайния контракт на България, това надали е опция за цялото количество, само че може да се стартира с всички количества над минималните по контракта. Малко бистрота е по-добре от никаква.
Приоритизиране на взаимния план за терминал за полутечен природен газ сред БЕХ, DEPA и GASTRADE. В това отношение наподобява има положителни стъпки от българска и гръцка страна (https://goo.gl/Xy4v64). Завършването на този план към този момент действително разрешава присъединяване на международен пазар на газ.
Връзка към нови тръбопроводи. Трансадриатическият газопровод е най-хубавият и най-реалистичният вид сега. Той ще предложи и действителна опция на съветския газ. Турски поток, който в последните седмици отново се появи от съветска страна в общественото пространство, резервира съществуващия монопол на Кремъл.
Либерализиране на енергийния пазар и допускане на нови различни производители на електрическа енергия на пазарни и конкурентни цени, за да понижим потреблението на природен газ.
Можем да последваме решенията на Европейска комисия и на арбитражния арбитражен съд в Стокхолм и действително да проверим доколко комерсиалните практики на Газпром са ощетили България. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР