България приключи в Лигата на нациите с 1:0 над РСМ.

...
България приключи в Лигата на нациите с 1:0 над РСМ.
Коментари Харесай

Българи юнаци! превзе Скопие

България завърши в Лигата на нациите с 1:0 над РСМ. Пред 10 000 души на ст. " Тоше Проески " в Скопие прецизен беше капитанът ни Кирил Десподов (50). На футболиста от Кресна асистира роденият в Симитли Радослав Кирилов. Актуалният футболист щ1 на България към този момент е с 8 гола и 5 асистенции във всички шампионати този сезон. Така " лъвовете " събраха 9 т. и приключиха на второ място в групата. С тази позиция те ще бъдат в четвърта урна на жребия за Евро 2024 на 9 октомври.
Това е първи триумф на България като посетител от септември 2018 година, когато бихме Словения.
Невъздържаните изяви на почитателите на домакините обаче взеха връх и футболът остана на второ място в Скопие. Още преди да стартира срещата, македонците освиркаха мощно националния ни химн, а по-късно не стопираха да наскърбяват играчите на Младен Кръстаич с грозни прилагателни - " бугари-татари ", " бугарски п***и ", " роми " и така нататък По трибуните деца държаха транспаранти, на които бе задраскано българското знаме. 
" Народът пристигна да се порадва, да победи " неприятните " съседи, които провокират нашата история, език и еднаквост. Футболистите не извършиха желанието на хората - изгубиха от най-омразната ни съседка. България си потегля от Скопие с необятни усмивки като огромен победител. Тази " най-слаба " България във футболно отношение в историята с гордата Македония ", скандално проучва локалният уебсайт sportmedia.mk.
" Знам какво мога да чакам от този тим, само че ни би трябвало още работа, с цел да станем по-силни. Може би се възползвахме от аления картон на противника, само че даже и без него щяхме да играем офанзивно и да търсим триумфа ", сподели Кръстаич. 
" Битките за родината постоянно са най-важни, да бележиш за България постоянно е най-специално, да печелиш за България е най-сладко.
Абсолютно можеше да решим мача преди края. Рано е да се вършат заключения, само че смяната се вижда. Излизаме да пресираме. Да не подвигаме доста главата ", сподели Десподов.
" Още при представянето на Кръстаич разгласих, че на националния ни тим са нужни дисциплинираност и темперамент, и съм безпределно удовлетворен, че в последната седмица той показва точно това.
Успехът, реализиран в извънредно тежка конюнктура, е задоволително сладкодумен за обстоятелството, че България пое в вярната посока. Убеден съм, че занапред ще надграждаме над към този момент поставените основи.
Националният тим е лицето на страната ни и би трябвало да го виждаме точно подобен - борбен, нападателен и смел победител ", разгласи шефът на БФС Боби Михайлов.
" Създадохме повече положения от българите. Просто не успяхме да вкараме. Резултатът не е действителен. Не можем да направляваме хората по трибуните. Жал ми е за случилото се, само че това е ", сподели треньорът на домакините Благоя Милевски. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР