България приключи на второ място в Лига С, група 3

...
България приключи на второ място в Лига С, група 3
Коментари Харесай

Трета или четвърта урна за Евро 2020? Три мача днес решават бъдещето на България

България завърши на второ място в Лига С, група 3 на шампионата Лигата на нациите. Въпреки че не сме първи, извоюваните точки съвсем несъмнено ще ни изкачат в трета урна при жребия за квалификациите за Евро 2020, който ще се тегли на 2 декември.

Ако бяхме спечелили гостуването на Кипър, в този момент въпросът в коя урна ще сме - трета или четвърта, нямаше да е на дневен ред. Заради въпросното тъждество обаче, има най-малък късмет Сърбия, Румъния, Шотландия и Израел да ни изпратят в по-долната урна.

Ето какво не би трябвало да се случва в днешните мачове сред Сърбия - Литва, Черна гора - Румъния и Шотландия - Израел, с цел да сме в трета урна:

1. Шотландия и Израел не би трябвало да приключват наедно в днешния конфликт посред им. Ако това се случи, Израел ще е победител в групата, а шотландците ще са втори. Те ще са събрали 7 точки, колкото и България (б.а. в групите с четири тима резултатите на отборите против последния се анулират), само че ще са с по-добра голова разлика.

2. Сърбия не би трябвало да стане втори в своята група. За задачата западните ни съседи би трябвало да завоюват семейството си на Литва. Ако не го сторят, а Румъния победи като посетител Черна гора, северните ни съседи ще изместят Сърбия от първото място. Това е неприятно за трикольорите, защото те са с по-добри индикатори от Румъния, само че не и от Сърбия. Т.е. за нас е добре втори в тази група да е или Румъния, или Черна гора, само че не и Сърбия.

Няма да сме в трета урна, само че единствено в случай че се случат и двата разказани нагоре сюжети. Лига на нациите 6 кръг, понеделник 19 ноември  България 1:1краен резулат  Словения
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР