България приема Европейското първенство по акробатика през 2023 година. Добрата

...
България приема Европейското първенство по акробатика през 2023 година. Добрата
Коментари Харесай

България приема Европейското първенство по акробатика през 2023 г.

България приема Европейското състезание по акробатика през 2023 година. Добрата новина пристигна от Недко Костадинов – ген. секретар на федерацията, който разгласи, че хазаин на конкуренцията ще бъде Дворецът на културата и спорта във Варна.

“За да приемеш съревнование от подобен сан, би трябвало да имаш лоби. Координацията сред гимнастическите федерации – спортна, художествена гимнастика, акробатика, скокове на батут, аеробика е доста добра. Ние работим извънредно добре, като едно семейство сме. Работим за развиването на българския спорт, работим за развиването на българските гимнастически спортове. Това е верният път, с цел да може да реализираме повече резултати като семейства, да пазиме целите си. Принос в нашето избиране има и госпожа Мария Петрова, която е президент на Търговска колегия по художествена гимнастика в европейската централа. Тя няма право на глас, само че нали знаете всичко е политика. Със сигурност за нашия избор въздействие оказа и това, че Мариана Василева е дясната ръка на президента на Европейската гимнастика Фарид Гарибов. Той е азербайджанец, а тя е старши треньор на азербайджанския народен тим по художествена гимнастика. С нея се познаваме доста добре от детските ми години. Израснали сме в един град – Търговище “, показа някогашният национал пред Българска национална телевизия.

Господин Костадинов показа още, че страната ни се е разминала на косъм с семейството на шампионатите през 2019 или 2021 година.

“Три следващи семейства безусловно ни бяха измъкнати под носа, в последния миг – през 2019, за 2021 година и най-сетне за 2023 нещата се получиха. Изключително сме щастливи, че Европейската федерация по гимнастика ни даде тази опция. Представители на централата ще дойдат на европейското състезание по художествена гимнастика, което тази година ще се организира във Варна, ще се срещнем с тях и ще обсъдим какви ще бъдат идващите стъпки по организацията “, добави Костадинов.

Накрая генералният секретар на федерацията изрази задоволството си, че точно морската ни столица ще одобри шампионата на Стария континент след две години.

“Дворецът на културата и спорта от години приема нашето гимнастическо семейство. По огромните шампионати по спортна гимнастика, акробатика, художествена гимнастика се организират там. Варна е атрактивна дестинация освен поради морето, само че и поради самата зала. Тя е извънредно комфортна с подготвителните си зали. Повечето от хората в Европейската федерация познават Варна, познават залата. През годините те са били очевидци на шампионатите, които са се провеждали там и това гласоподаваха за нас. Обмисляхме вид шампионата да се организира в София. Арена Армеец е страхотна зала, само че е голяма “

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР