България препродава 259 740 дози от ваксината на Pfizer Inc.

...
България препродава 259 740 дози от ваксината на Pfizer Inc.
Коментари Харесай

Даряваме и препродаваме ваксини срещу COVID-19 на Босна и Херцеговина

България препродава 259 740 дози от имунизацията на Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH на Босна и Херцеговина, реши държавното управление на днешното си съвещание.

На страната ще бъдат дарени и 258 570 дози от същата ваксина.

Министерският съвет одобри план на Решение на Министерския съвет за одобрение на планове на Тристранно съглашение за подаяние от и сред Република България и Босна и Херцеговина и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH по отношение на ръководството и координацията на дарението на ваксина против COVID-19, създадена от Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH, Двустранно съглашение за подаяние сред Република България и Босна и Херцеговина, Тристранно съглашение за препродажба сред Република България и Босна и Херцеговина и Pfizer Inc. и BioNТech Manufacturing GmbH по отношение на администрирането и координирането на препродажбата на ваксина против COVID-19, създадена от Pfizer Inc. и BioNТech Manufacturing GmbH и Двустранно съглашение за препродажба сред Република България и Босна и Херцеговина, като основа за водене на договаряния, при изискване на следваща ратификация.

Проектите на съглашения плануват препродажба на 259 740 дози ваксина и подаяние на 258 570 дози ваксина произвеждане на Pfizer Inc. and BioNTech Manufacturing GmbH.

В горепосочените съглашения е планувано всички разноски по доставката да бъдат поети от Босна и Херцеговина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР