България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия

...
България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия
Коментари Харесай

България предложи на Гърция да приеме 20 деца без родители от лагера Мория

България предложи на Гърция да одобри 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория " на остров Лесбос, които се намират там без родителите си.

Общо 400 непридружени деца са измежду близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без заслон, откакто пожар изпепели приемателния център.

Редица страни към този момент предложиха да одобряват мигранти от лагера "Мория ".

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на и на министъра на вътрешните работи да подхващат нужните действия пред гръцката страна. Министерство на външните работи към този момент уведоми с нота за желанието си и посолството на Република Гърция в София.

Днес в посолството на Република България в Атина бе получено и писмо от различния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подкрепяне на гръцката страна с предмети от първа нужда с оглед облекчаване потребностите на останалите без заслон жители на лагера "Мория ". Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от Европейски Съюз.

България ще се включи дружно с останалите държави-членки в обезпечаването на тези материали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР