България предлага да бъде домакин на министерска среща за ускоряване

...
България предлага да бъде домакин на министерска среща за ускоряване
Коментари Харесай

България предлага да бъде домакин на министерска среща за развитието на Средния коридор за транспортна и цифрова свързаност между Европа и Азия

България предлага да бъде хазаин на министерска среща за ускорение на развиването на Транскаспийския транспортен маршрут, именуван още „ Среден кулоар “. Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев на среща по негова самодейност с посланиците на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов, на Грузия Отар Бердзенишвили и Казахстан Виктор Темирбаев.

„ Включването на пристанищата Варна и Бургас в този маршрут е от значително значение, с цел да се обезпечи стратегическа опция на блокирания заради войната с Украйна логистичен кулоар през Русия. Българските черноморски портове разполагат със свободен потенциал, също така имат доста добра съгласуваност с националната железопътна и автомобилна мрежа “, уточни Христо Алексиев.

Вицепремиерът акцентира, че съществена задача на идния конгрес е да се подчертае значимостта на Средния кулоар за свързаността по направленията Изток – Запад и Север – Юг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР