България пред правителство на малцинството или вариант нови избори. Има

...
България пред правителство на малцинството или вариант нови избори. Има
Коментари Харесай

Остър политически трус: ИТН изтеглят министрите си от кабинета


България пред държавно управление на малцинството или вид нови избори. " ИТН " изтегля министрите си, " Продължаваме промяната " обявиха подготвеност да продължат ръководството.

Безпрецедентна обстановка в най-новата история на България. Напрежението сред съдружните сътрудници ескалира.

В изключително изказване водачът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че изтегля министрите на партията от кабинета.

Премиерът Кирил Петков и съпартийците му от " Продължаваме промяната " обявиха, че са подготвени да ръководят в държавно управление на малцинството.

Снимка: bTV


По нищо през днешния ден не личеше, че ще приключим деня по този метод.

Първите притеснителни признаци пристигнаха, когато трима от министрите на Има Такъв Народ напуснаха съвещанието на държавното управление по време на разискването на бюджета.

Поводът - липса на задоволително средства в ресорите им, най-много - на пари за пътища и районни планове.

По логически път това приключи с изказване на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов.
Изтеглям министрите си, поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка, сподели Трифонов.

В послание онлайн и по малкия екран си Слави Трифонов разгласи, че обединението не работи както би трябвало и те нямат място в нея. Той акцентира две аргументи - фактът, че в страната към този момент няма пари и концепцията на премиера да вдигне ветото пред Северна Македония.

Има Такъв Народ ще поддържа бюджета единствено в частта на обществените ограничения и пенсиите на хората, сподели още Трифонов.

Снимка: bTV


И по този начин - обединението в този си тип е в историята. Оттук нататък разновидностите са или втори кабинет в границите на този парламенти, или избори с небосвод есента, след ръководство на следващия длъжностен кабинет.

Ябълката на раздора се оказаха желани от районния министър Гроздан Караджов спомагателни 3 милиарда за пътища, които съгласно премиера е трябвало да отидат във същите компании, които и до момента са нарушавали разпоредбите.

Освен това съгласно Кирил Петков Има Такъв Народ са се противопоставили на назначението на Бойко Рашков като началник на КПКОНПИ. Поискали даже да имат ръб от 4-ма души, които да показват кой да бъде разследван и кой не.

Кирил Петков беше безапелационен - ще ръководи с държавно управление на малцинство.

„ Продължаваме промяната “ са подготвени да предложат 4-ма нови министри и търсят 12 депутатски гласа, с цел да имат още веднъж болшинство в Народното събрание.

Заради настояването на Гроздан Караджов 3 милиарда да се насочат „ още веднъж към съмнителни компании “, по думите на Петков, се стигна до сегашната обстановка. Той съобщи, че средствата е трябвало да стигнат до компании, свързани с ГЕРБ, които Министерство на вътрешните работи към този момент уличи в съществени нарушавания при пътното строителство.

След изключителния брифинг в ефира на bTV Кирил Петков разкри още за връзките си с Има Такъв Народ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР