България прави крачка напред в развитието си. Това заяви треньорът

...
България прави крачка напред в развитието си. Това заяви треньорът
Коментари Харесай

Жоел Арате: Направихме крачка напред в развитието си

България прави крачка напред в развиването си. Това съобщи треньорът на националния ни тим по бокс при мъжете Жоел Арате. Кубинският експерт показа пред уеб страницата на БФБ, че е удовлетворен от представянето на водещите ни състезатели в последните месеци. В рамките на 30-ина дни националите ни завоюваха отборната купа от Световния тур в Марибор (4 златни медала), след което излъчиха двама първенци в Полша, както и още четири в Северна Македония.

“Доволен съм от равнището, което боксьорите ни демонстрират. Момчетата са в доста добра форма. В Словения имахме 4 шампионски трофеи от 6 боксьора. В Полша имахме двама национали, като и двамата завоюваха златни медали. Там един от противниците на Красимир Джуров беше участник на Игрите в Токио предходната година. Той обаче игра ужасно и демонстрира еднакъв жанр, като завоюва с 5:0. Рами Киуан също си потегли със злато, като и той показва отличен напредък. От Северна Македония също имахме четирима боксьори и четири трофеи, освен това в доста сериозна конкуренция, Хавиер Ибаниес бе определен за най-хубав на шампионата. Вижда се, че България прави крачка напред в развиването си “, разяснява Арате.

Той показа и какво чака боксьорите в идващия месец. “До края на годината ни следва републиканско състезание, след което и галавечер в Свиленград на 9 декември. Очаквам и от двата шампионата да забележим същинско шоу, боксьорите ни да дадат най-хубавото, с цел да зарадват почитателите, които ще бъдат в залата и ще гледат по малкия екран. Това е стадий от подготовката ни към идната година, която е доста значима. Тук е момента да благодаря на президента на федерацията Красимир Инински за изискванията, които ни се дават. Както и на треньорите по клубовете, дружно с тези при юношите и младежите, за положителната работа, която правят през цялата година. Благодаря и на моя екип – Валентин Поптолев и Александър Александров, на масажиста и на всички, които се грижат за развиването на бокса. Но следва още доста работа, с цел да осъществим задачите, които си слагаме следващата година. Чакат ни доста тежки шампионати и тези надпревари, които минаха, бяха стадий по пътя към продобиване на квотите за Париж. Победите ни радват, само че и при тях се вършат неточности, които би трябвало да почистим, с цел да вземаме още по-лесно мачовете си “, сподели още експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР