България повишава разходите за отбрана в отговор на увеличените предизвикателства

...
България повишава разходите за отбрана в отговор на увеличените предизвикателства
Коментари Харесай

Каракачанов: България се стреми да е добър партньор и фактор в НАТО

България покачва разноските за защита в отговор на увеличените провокации пред интернационалната сигурност - през последните 15 години те доста набъбнаха, в това число в Черноморския район.

Такава позиция изрази министърът на защитата Красимир Каракачанов при откриването на изложбата " 15 години България в НАТО " при Националния замък на културата.

Той напомни подхванатите от държавното управление ограничения за възобновяване на боеспособността на армията , които включват рационализация, възобновяване и ремонт на военната техника, повишение на заплатите на военнослужещите и решение на насъбраните с години проблеми.

" Надявам се и в бъдеще държавното управление да намира за належащо да удовлетворява условията на армията и започнатото през 2017 година да продължава и през идващите години с ускорени темпове ", акцентира министърът на защитата.
 Локхийд Мартин: Ако България купи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ще са на по-ниска цена
Локхийд Мартин: Ако България купи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ще са на по-ниска цена

Пилотите ще се образоват в САЩ…

" Преди 15 години никой не си е представял, че НАТО ще създава тактики за справяне с незаконната миграция и за битката с тероризма ", разяснява Каракачанов.

Той уточни като образци войната в Ирак, последвалата Арабска пролет, войната в Сирия, ескалирането на спора сред турското държавно управление и кюрдите в Турция, напрежението в Черноморския район и ескалирането на ислямския тероризъм, вследствие на което бяха осъществени десетки атентати в Европа, лишили живота на голям брой мирни жители.
 България отделя 1,43% от Брутният вътрешен продукт за защита съгласно отчета на НАТО
България отделя 1,43% от Брутният вътрешен продукт за защита съгласно отчета на НАТО

Съединени американски щати, Гърция, Англия, Естония, Полша, Латвия, Литва са стигнали 2% от Брутният вътрешен продукт

Като член на Алианса България се стреми освен да бъде добър сътрудник , само че и посредством рационализация и подготовка на своите въоръжени сили да бъде фактор, който при нужда да може да извърши своите отговорности както по Конституция, по този начин и като задължения към нашите съдружници, показват от Министерството на защитата.

Изложбата " 15 години България в НАТО " е проведена от Министерството на защитата. До 1 април 2019 година тя ще бъде ситуирана пред Паметника на войнишкия лъв - част от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, в градината при Националния замък на културата в София. В изложбата са показани над 60 фотографии, които са алегоричен роман за подготовката на българските военнослужещи за присъединяване в задачи и интервенции на НАТО, за техния блян към рационализиране на бойните качества по време на взаимни тренировки с военни формирования от въоръжените сили на страните-членки на съюза.

Министър Каракачанов означи, че с откриването на изложбата стартират деянията, свързани с честването на 70-ата годишнина от учредяването на Организацията на Северноатлантическия контракт и 15-ата годишнина от присъединението на нашата страна към алианса. Той благодари на фотографа на Министерството на защитата Вяра Йовева, която със своето творчество разпространява активността на Българската войска и демонстрира живота на българските бойци, сержанти и офицери и й пожела нови триумфи.
 НАТО готви отговор на разполагането на съветски ракети покрай границите си
НАТО готви отговор на разполагането на съветски ракети покрай границите си

" Мога да кажа, че ще има добре координирана реакция "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР