България постигна втората си поредна победа на ЕвроБаскет 2017 Дивизия

...
България постигна втората си поредна победа на ЕвроБаскет 2017 Дивизия
Коментари Харесай

България укроти Дания за втората си победа

България реализира втората си поредна победа на ЕвроБаскет 2017 Дивизия Б, чийто хазаин е София. След вчерашния триумф над Кипър, през днешния ден 16-годишните гении на родината ни се поздравиха с успех и против Дания, този път със 77:68. “Трикольорите”, водени от треньора Иван Коцев, в чийто състав проличава и името на играещия в Реал (Мадрид) Константин Костадинов, пречупиха противника през втората половина на дуела в горещата зала “Универсиада”.

Гостите от Дания първи откриха ритъма си и след равностойни начални пет минути, те заиграха доста добре и поведоха с 16:24 към минута преди края на първата част. Това се случи след мощна серия от 10-3, след която българчетата съумяха да се върнат и да понижат изоставането си до 20:24.
 България U16 - Дания U16
Втората четвърт бе белязана от върхове и спадове от българска страна. Родните национали стигнаха до цялостен поврат и поведоха с 34:30 в средата на този интервал, само че до почивката сдадоха самодейността на датчаните, които още веднъж се отдръпнаха като водачи с преднина от 4 точки - 41:45 на полувремето.
 България U16 - Дания U16
След подновяването на играта “лъвчетата” бяха преобразени и отново вкараха нещата в мечтаната от тях посока, а това се случи най-много с помощта на очевидно нарасналата централизация от тяхна страна и в двете етапи на играта. В третата част България позволи едвам 7 точки в своя панер, с цел да поведе с 61:52 след 30 минути баскетбол в столицата.
 България U16 - Дания U16
Играчите на Иван Коцев задържаха самочувствието, насъбрано през третия интервал и продължиха да санкционират нарасналите се неточности на противника и в началните минути на последната четвърт. После обаче пристигна и леко разпределяне, което разреши на Дания да смъкна разликата до по-малко от 10 точки за финалното 77:68.

Константин Костадинов загатна за опциите си и вкара 17 точки, оформяйки своя " дабъл-дабъл " с 12 битки, 2 асистенции, 2 чадъра и 2 отнети топки. Капитанът Михаил Молдов нямаше ден от тройката (0/6), само че за сметка на това бе съвсем съвършен за 2 точки (7/8) и приключи с общо 14.

За Дания Андреас Мортенсен вкара 24 точки.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

ГАЛЕРИЯ

СТАТИСТИКА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР