България постигна важна победа при домакинството си на Кипър в

...
България постигна важна победа при домакинството си на Кипър в
Коментари Харесай

Шампиони сме в контролите - бихме Кипър от 0:1

България реализира значима победа при семейството си на Кипър в среща от Лигата на нациите.

Двубоят от Лига С, Група 3 на конкуренцията на стадион " Васил Левски " приключи с триумф за " лъвовете " с 2:1.

Точни за спечелилите бяха Кирил Десподов и Тодор Неделев. И двамата се разписаха през вторите 45 минути, откакто преди почивката съставът изоставаше в резултата с гол на Кастанос.

България излезе само за успеха в този мач, като тя остави " лъвовете " отпред в групата. Момчетата на Петър Хубчев имат цялостен актив от девет точки, откакто победиха Словения и Норвегия в предходните си мачове. Кипърците имат една победа и са с три точки.

Първото полувреме започва по превъзходен метод за българските национали, които натикаха съперника си в половината му и започнаха да го нападат масирано.

Още преди да са изтекли и 15 минути, българските състезатели към този момент бяха достигнали до 70% притежание на топката, като обаче не можеха да се похвалят с прецизен завършващ изстрел.

Правеше усещане, че " лъвовете " разпростираха офанзивите си по крилата, след което търсеха центриране към Попов или Краев. Именно при една сходна акция на домакините, младият гений на отбора опита технично отиграване със странична ножица, само че кълбото се отби в тялото на защитник.

Малко по малко гостуващият тим забелязваше празни пространства и откриващи се пролуки в отбраната ни и на моменти опитваше да се възползва оптимално от тези недостатъци в постройката на съперника си.

В средата на полувремето Пиерос получи добра опция и стреля, само че ударът му бе избит в корнер. След това се наложи на Пламен Илиев да се намесва и след изстрел от свободен удар. Младият вратар показва класата си и се оправи с сложната обстановка.

Четири минути преди почивката Кипър провежда може би най-хубавата си и бърза офанзива в срещата, последва центриране към Кастанос, който засече технично топката от въздуха, пращайки я в мрежата на България за 0:1.

Ивелин Попов можеше да сервира бърз и противен отговор на противника при последната обстановка за първите 45 минути, само че до реализирането на изравнителен гол по този начин и не се стигна.

През вторите 45 минути България стигна до мечтания от почитателите поврат.

Това се случи след две чудесни офанзиви за отбора ни, като първо в центъра на вниманието попадна Десподов, а малко по-късно блесна и геният на Неделев.

Първо футболистът на ЦСКА засече с глава по брилянтен метод пас на Страхил Попов. Номер 19 в редиците на " лъвовете " се извиси над всички бранители, като явно ги надскочи с най-малко двайсетина сантиметра.

Последвалата бомба по диагонала на Тодор Неделев единствено удостовери очевидното за всички почитатели на трибуните довечера - че България е с класа над своя посетител.

Така страната ни остава все по този начин безапелационна против този конкурент, като има съществено предимство в директните конфликти с Кипър. " Лъвовете " имат пет победи от последните шест мача.

България има към този момент седем домашен победи в последните си осем срещи на стадион " Васил Левски ". В тях единствено Франция съумя да завоюва в София с 1:0, а " лъвовете " победиха отбори като Холандия и Швеция в последните квалификации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР