България постигна най-доброто си представяне на европейско първенство по вдигане

...
България постигна най-доброто си представяне на европейско първенство по вдигане
Коментари Харесай

България с най-добро представяне на европейско по вдигане на тежести от 17 г. насам

България реализира най-хубавото си показване на европейско състезание по повдигане на тежести от 17 години насам. Българските спортисти се връщат от Москва с три златни, три сребърни и един бронзов медала в дуелите, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова, Карло Насар и Христо Христов и бронзът на Валентин Генчев.

Този брой медали слага България на второ място в общото класиране след Украйна, които имат 4 златни медала, само че по-малко сбор оценки – 5.  

С категорията на Христо Христов приключи нашето присъединяване на шампионата в Москва. В общото нареждане по всички оценки в придвижванията българските спортисти са с 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзов медала, което също ни класира на второ място. Близко до медалите в дуела останаха Божидар Андреев, Юндер Бейтула, Дейвид Фишеров и Васил Маринов.

Европейското състезание по повдигане на тежести се организира всяка година. За последно повече от двама първенци имахме през 2004 година в Киев. С отличното показване в съветската столица България съвсем несъмнено си обезпечи максимума от две квоти при мъжете за олимпиадата в Токио това лято. След младежкото международно през май в Ташкент ще бъдат оповестени окончателните участници, които се дефинират съгласно ранглистите. С шансове от нашите са Божидар Андреев, Стилян Гроздев и Христо Христов, които единствени са в Топ 10 и имат участия на огромни шампионати и шампионати в наложителните три интервала през последните години. Виза за Токио получават първите 8 в ранглистите, плюс най-хубавите от континенталните шампионати, съобразени с оптималните квоти на всяка една страна, заяви БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР